Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Τουρκίας: "Η Ελλάδα παραβιάζει αλόγιστα το Διεθνές Δίκαιο"

 
Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Τουρκίας: "Η Ελλάδα παραβιάζει αλόγιστα το Διεθνές Δίκαιο"

Ενημερώθηκε: 27/01/22 - 21:07

Μετά από 4 ώρες και 45 λεπτά, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας για το 2022, υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν.

Για ακόμα μια φορά η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης των μελών του τουρκικού Συμβουλίου Ασφάλειας. Στην Ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία καλεί την Ελλάδα σε διάλογο, ενώ τονίζεται ότι με αποφασιστικότητα η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση: 

1. Οι πολιτικές, στρατιωτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που είναι σημαντικές για την εθνική μας ασφάλεια το 2021 αξιολογήθηκαν από όλες τις απόψεις. Συζητήθηκαν οι πιθανές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν το 2022 και οι δραστηριότητες που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε αυτό το πλαίσιο.

2. Παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. πληροφορίες για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα, αποφασιστικότητα και επιτυχία στη χώρα και στο εξωτερικό ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης και της επιβίωσής μας, ιδιαίτερα των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK-PYD, FETO και DAESH.

3. Συζητήθηκε η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι η κλιμάκωση της έντασης δεν θα είχε όφελος για κανέναν, έγινε έκκληση προς όλα τα μέρη να μειώσουν την ένταση με βάση την κοινή λογική.

4. Τονίστηκε επίσης η σημασία που αποδίδεται στη βελτίωση των μηχανισμών που δημιουργήθηκαν και των προσπαθειών για την ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στον Νότιο Καύκασο, με τις εποικοδομητικές και ειλικρινείς προσπάθειες κυρίως της Τουρκίας και της Αρμενίας.

5. Η Ελλάδα, που αλόγιστα παραβιάζει και διαστρεβλώνει το Διεθνές Δίκαιο και επιμένει να εξοπλίζει τα νησιά ενάντια στις συνθήκες, έχει κληθεί να ανταποκριθεί ειλικρινά στις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία. Με αποφασιστικότητα θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

2022'nin ilk MGK toplantısında Ukrayna vurgusu

Πηγή: