Φωτιά και σίδερο στο Αιγαίο - Καταιγισμός πυρός στην άσκηση «Λόγχη» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 
Άσκηση Λόγχη

Ενημερώθηκε: 10/02/22 - 23:42

Μήνυμα ετοιμότητας και αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση έστειλε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό με την άσκηση Λόγχη που έγινε στο κεντρικό «Αιγαίο».

Άσκηση Λόγχη

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα του του στόλου του ελληνικού πολεμικού ναυτικού ενισχύεται και αναβαθμίζεται με Ασκήσεις, αλλά και συνεκπαιδεύσεις με συμμαχικές χώρες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η «ΛΟΓΧΗ», είναι μια από αυτές τις απαιτητικές Ασκήσεις που αφήνουν ανεξίτηλη την δυναμική παρουσία του πολεμικού μας ναυτικού στο Αρχιπέλαγος.

Άσκηση «Λόγχη»

Η άσκηση έγινε στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου και των Κυκλάδων, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης και Αεροπορίας Ναυτικού.

Τα σενάρια της άσκησης περιλάμβαναν προκεχωρημένα γυμνάσια πολέμου επιφανείας με εκτέλεση πραγματικών πυρών, γυμνάσια Διοικητικής Μέριμνας, επικοινωνιών, αλλά και ασκήσεις για την αντιμετώπιση όλων των ειδών απειλών.

Οι ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, διαδέχονται η μια την άλλη, όλο τον χρόνο και παράλληλα τα πολεμικά μας πλοία έχουν συνεχή παρουσία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Άσκηση Λόγχη

Η Πυραυλάκατος «Γρηγορόπουλος» σε πλήρη δράση

Στην άσκηση συμμετείχε και η πυραυλάκατος «Γρηγορόπουλος», η οποία είναι ένα από τα νεότερα αποκτήματα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Εντάχθηκε στον Στόλο το 2010 και αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά πυραυλάκατο τύπου Super Vita του στόλου.

Οι πυραυλάκατοι έχουν τεράστια δύναμη πυρός και ως ευέλικτες αλλά και γρήγορες μονάδες κρούσης, εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα τους να σπεύδουν ή να μένουν αθέατες μέρα και νύχτα, ανάλογα με τη μορφολογία κάθε ελληνικού νησιού, σε περίπτωση που εμφανιστεί απειλή στη θάλασσα.

Πυραυλάκατος «Γρηγορόπουλος»

Με την άσκηση «Λόγχη», το πολεμικό ναυτικό έδειξε ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, την ώρα που η Τουρκία επιμένει στην τακτική των προκλήσεων με παραβιάσεις του FIR Αθηνών και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που δημοσίευσε το Πολεμικό Ναυτικό: