Ξέσπασε πόλεμος κυβέρνησης - ΝΔ για την Public Issue και τον Θεοδωρικάκο

 
Ξέσπασε πόλεμος κυβέρνησης - ΝΔ για την Public Issue και τον Θεοδωρικάκο

Ενημερώθηκε: 02/10/16 - 17:59

Τα μέτωπα για την κυβέρνηση κάθε άλλο παρά κλείνουν και σχεδόν κάθε ημέρα προστίθεται και ένα καινούργιο. Σήμερα, Κυριακή, οι "βραχνάδες" για το Μαξίμου αυξήθηκαν λόγω της δημοσκόπησης της Public Issue η οποία εμφανίζει αρνητικούς δείκτες για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε η παρέμβαση - αναφορά Θεοδωρικάκου για "πολύ μεγάλο πλεονέκτημα του Μητσοτάκη και της ΝΔ". Κυβερνητικές πηγές επέλεξαν να απαντήσουν δηκτικά ενθυμούμενες τις "αποτυχίες" της GPO να προβλέψει σωστά τα εκλογικά αποτελέσματα από το 2012. Στο θέμα παρενέβη και ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως με την ΝΔ θα ξεπεραστεί πιο σύντομα η κρίση και με μικρότερο κοινωνικό κόστος.

Ξεκινώντας από τη δημοσκόπηση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό 85% εμφανίζεται να πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση με μόνες εξαιρέσεις εμπιστοσύνης από εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές (25%) αλλά και ΚΚΕ (9%).

Το 90% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 80% από την αντιπολίτευση.

Ουσιαστικό είναι το πλήγμα για την κυβέρνηση που προκύπτει από το στοιχείο που δείχνει πως ένας στους δύο Έλληνες (51%) εκτιμά ότι μάλλον χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ενώ κρίνουν πως καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για ανατροπή σκηνικού, καθώς στο συγκεκριμένο ερώτημα για τις έρευνες της Public Issue τους προηγούμενους μήνες η πλειοψηφία εμφανιζόταν αντίθετη σε πρόωρη κάλπη.

Το 32% των ερωτηθέντων κρίνει πως κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας η απάντηση για το 45% είναι «ούτε η σημερινή, ούτε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο η οργή (32%) χαρακτηρίζει κυρίως τους δεύτερους, ενώ υπάρχει ακόμη ελπίδα (14%) στους πρώτους.

Σημαντικό είναι επίσης το ότι το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Να σημειωθεί πως το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue διενεργήθηκε για την εφημερίδα "Αυγή" και δεν έχει ποσοστά των κομμάτων.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου - Δικαιώνεται η ΝΔ

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση, ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».

«Η υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι πλέον συντριπτική 42 -23. Η υπεροχή μίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αντίστοιχα πολύ μεγάλη 36-14», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα το 51% των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

«Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν την πλήρη επιβεβαίωση της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών, ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η πρόταση του για την συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό, δημιουργεί ελπίδες στηριγμένες στην πραγματικότητα ότι μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος και πραγματική ελπίδα. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώνει τους Έλληνες. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, οφείλουν να ακούσουν την φωνή της κοινωνίας και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό.

Η χώρα στην δύσκολη και πραγματικά κρίσιμη περίοδο που διανύει, έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα δουλέψει σκληρά και μεθοδικά για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία. Μία τέτοια κυβέρνηση ο ελληνικός λαός γνωρίζει, όπως δείχνει και αυτή η μέτρηση, ότι πρέπει να έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλα αυτά γεμίζουν με ευθύνες τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, που οφείλουν να αποδείξουν στην πράξη ,ότι υπερβαίνουν τα λάθη και τις αδυναμίες του χθες και χωρίς καμιά έπαρση, αλαζονεία ή ρεβανσισμό, αγωνίζονται σκληρά για να συμβάλουν στο δημιουργικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογραμμίζει ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ.

Σαρκαστική απάντηση από Μαξίμου με προσωπικές αιχμές στον Θεοδωρικάκο 

Η απάντηση της κυβέρνησης μέσω πηγών του Μαξίμου είναι σκληρή και στρέφεται προσωπικά και κατά του Τάκη Θεοδωρικάκου, καθώς αμφισβητεί το κύρος του ως δημοσκόπου. Αναφέρεται σχετικά:

"Είναι λογικό να βιάζεται η Νέα Δημοκρατία. Ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι,σημειώνοντας χαρακτηριστικά «κατανοητό το άγχος της Νέας Δημοκρατίας».

«Όμως η Νέα Δημοκρατία βιάζεται και για άλλους λόγους. Προσπαθεί να σώσει ότι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες. Προσπαθεί να αποτρέψει την διαλεύκανση των θαλασσοδανείων στα οποία είναι χωμένη βαθειά μέχρι τον λαιμό. Προσπαθεί να διαφυλάξει κάτι από την χαμένη τιμή του παλιού πολιτικού συστήματος, την ώρα που οι δυσώδεις υποθέσεις αποκαλύπτονται κατά δεκάδες, είτε πρόκειται για τον χώρο της Υγείας, είτε για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, είτε για τα κομματικά ταμεία της διαπλοκής. Και πάει λέγοντας.Ας μην αγχώνονται άδικα. Εκλογές θα γίνουν. Το φθινόπωρο του 2019. Και ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα» προσθέτουν.

Και καταλήγει η ανακοίνωση:

«ΥΓ.Μιλάει και ο κ. Θεοδωρικάκος για δημοσκοπήσεις. Μάλιστα. Υποθέτουμε με το κύρος του δημοσκόπου που προέβλεψε με ασφάλεια βέβαιη νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Ή με τον αέρα των επιτυχιών της Gpo που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις από το 2012 μέχρι σήμερα.Καλή συνέχεια».

Ανακοίνωση και από την Νέα Δημοκρατία

«Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η "Αυγή",έχει προκαλέσει πανικό στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Επιβεβαιώνει την τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην Κυβέρνηση και το αίτημα της πλειοψηφίας να γίνουν εκλογές, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστη κυβέρνηση ο τόπος.Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».

Παρέμβαση από τη Θεσσαλονίκη από τον Θεόδωρο Καράογλου 

«Δεν εφησυχάζουμε. Πρέπει να δουλέψουμε μέχρι τελευταία στιγμή για να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη ότι η εναλλακτική πολιτική πρόταση της ΝΔ είναι μία πρόταση που εγγυάται πιο σύντομα και με μικρότερο κοινωνικά κόστος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση».

Αυτή είναι η δήλωση που έκανε, στο περιθώριο παρουσίασης του βιβλίου του "Ορκίζομαι", ο βουλευτής της ΝΔ στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου απαντώντας σε ερώτηση για τη δημοσκόπηση της Public Issue.

Όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες, ξεκαθάρισε ότι για τη ΝΔ ο νόμος Παππά δεν ισχύει και αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ που μπορεί να ακυρώσει όλη τη διαδικασία.

«Οταν η ΝΔ αύριο θα γίνει κυβέρνηση, είναι προφανές ότι θα ακυρώσει το νόμο και θα ανοίξει το τηλεοπτικό πεδίο» συμπλήρωσε.

Πολλάκης: Συνηθισμένοι να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζουμε στις εκλογές

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης έδωσε τη δική του εκδοχή για τη δημοσκόπηση. Ο κ. Πολάκης, επανέφερε το ζήτημα της αμφισβήτησης των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Είμαστε συνηθισμένοι να χάνουμε δημοσκοπήσεις και να κερδίζουμε εκλογές.

Βαρόμετρο Public Issue: Στα ύψη η δυσαρέσκεια στους πολίτες

"Ο χρόνος μετρά εις βάρος της ΝΔ" αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Έρευνα MRB: Αρνητικά αξιολογεί το 74,2% την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα δημοσκόπηση: "Μαύρα" τα βλέπουν οι Έλληνες