Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε η επίθεση στο Ντονμπάς-Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Λουγκάνσκ

 
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε η επίθεση στο Ντονμπάς-Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Λουγκάνσκ

Ενημερώθηκε: 06/04/22 - 20:19

Βομβαρδισμούς ευρείας κλίμακας και άγριες μάχες σε πολλά μέτωπα στον ουκρανικό τομέα του Λουγκάνσκ αναφέρει η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου, ανακοινώνοντας στην ουσία την έναρξη της μεγάλης επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων για την κατάληψη ολόκληρης της περιοχής του Ντονμπάς και της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό στρατιωτικό διοικητή της περιοχής και αξιωματούχους του Κιέβου, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την πόλη Σεβεροντόνετσκ, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 κτίρια να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, με απροσδιόριστο αριθμό θυμάτων.

Οι Ουκρανοί δήλωσαν ότι οι στόχοι που πλήττουν οι Ρώσοι δεν είναι στρατιωτικοί, ούτε εναπόκεινται στη σφαίρα της στρατηγικής σημασίας, γεγονός που αποτυπώνει τη διάθεση της Μόσχας για μία ολοκληρωτική επίθεση. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει 81 βομβαρδισμούς σε χωριά και πόλεις του Λουγκάνσκ από το βράδυ της Τρίτης, ισοπεδώνοντας τα πάντα σε πολλά σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 30.000 άμαχοι έχουν μετακινηθεί από τα σπίτια τους στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ενώ εντείνεται η προσπάθεια των Ουκρανών να απομακρύνουν τους πολίτες και κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ