Από πρόκληση σε πρόκληση οι Τούρκοι: Βγάζουν ερευνητικό σκάφος στην καρδιά του Αιγαίου

 
Οι Τούρκοι βγάζουν στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ

Ενημερώθηκε: 25/05/22 - 01:24

Η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο. Με μία παράνομη Navtex ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, την Λήμνο, την Λέσβο και την Χίο με σκοπό να κάνει έρευνες το τουρκικό σκάφος Γιουνούζ στην καρδιά του Αιγαίου!

Σύμφωνα με την παράνομη ναυτική οδηγία, το σκάφος θα σταλεί σήμερα Τετάρτη 25/5 και αύριο Πέμπτη 26/5.

Η νέα αυτή προκλητική ενέργεια του καθεστώτος Ερντογάν έρχεται μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά, αλλά και την ώρα που αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές σε Αιγαίο και Έβρο.

Μέσα στο κλίμα αυτό αναλυτές να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το τι ετοιμάζει η Άγκυρα.

Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές η Τουρκία θέλει να οδηγήσει την Αθήνα στην λάθος κίνηση που θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο. Όμως η πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην πέσει στην παγίδα της όξυνσης που προσπαθεί να επιβάλει η Τουρκία. 

Η δήλωση του Νίκου Δένδια είναι ξεκάθαρη στο θέμα αυτό: «Εμείς αποφασίζουμε αν πρέπει να οξύνουμε την κατάσταση»!

Όλοι εκτιμούν ότι η εμπρηστική ρητορική του Τούρκου προέδρου και συνέχεις προκλήσεις του καθεστώτος του θυμίζουν το πληγωμένο θηρίο μετά την συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη και την εντυπωσιακή επιτυχία που είχε η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα φροντίζει, εκτός από τις διπλωματικές κινήσεις που κάνει, να ενισχύει τις αμυντικές της συμφωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, χθες έφτασε εκτάκτως στην Αθήνα κλιμάκιο από το αμερικανικό Πεντάγωνο προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με τον εξοπλισμό της πολεμικής μας αεροπορίας με τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35, από τα οποία η Άγκυρα έχει αποκλειστεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ