ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό - Εκκένωση οικισμού

 
fotia port germeno

Ενημερώθηκε: 05/07/22 - 14:45

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από πυρκαγιά που ξέσπασε πριν λίγο σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε, από το 112, εντολή εκκένωσης του οικισμού Μύτικα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά στο κάστρο στο Πόρτο Γερμενό και πλησίον της οδού Αιγοσθενών, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σπρώχνουν τη φωτιά προς την Ψάθα με τους πυροσβέστες να κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 110 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονίζει την επιχείρηση. Στις δυνάμεις που επιχειρούν περιλαμβάνονται και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Μήνυμα του 112 για προληπτική απομάκρυνση όσων βρίσκονται στον οικισμό Μύτικα

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στον οικισμό Μύτικα στο Πόρτο Γερμενό για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Ψάθα, λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Μύτικα εκκενώστε τώρα προς Ψάθα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  1. Επί της επαρχιακής οδού Οινόης - Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας κρύο πηγάδι ρέυμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό
  2. Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου - Ψάθας - Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών ρέυμα κυκλοφορίας προς Ψάθα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ