ΔΙΣ προς πιστούς: Μη συμμετέχετε σε τελετές εξορκισμού

 
dis

Πηγή Φωτογραφίας: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ενημερώθηκε: 25/08/22 - 19:03

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις  της Εκκλησίας για τη δράση της "Εκκλησίας των Εθνών" όπως αυτή έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Η Ιερά Σύνοδος, με αφορμή την δράση της λεγομένης «Εκκλησίας όλων των Εθνών» στην Θεσσαλονίκη, η οποία προβλήθηκε από τα Μ.Μ.Ε., και των υποτιθεμένων «εξορκισμών» εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία "πληροφορεί και πάλι τους πιστούς, όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν, ότι πρόκειται περί αυτονόμου νεοπεντηκοστιανής οργανώσεως, η οποία πραγματοποιεί τελετές σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων προς εντυπωσιασμό και προσέλκυση ανθρώπων. Εφιστά δε την προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε να αποφεύγουν την οποιαδήποτε συμμετοχή στις τελετές της".

Εκτός της Εκκλησίας των Εθνών , τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου  που συνεδρίασαν για τελευταία φορά  πριν την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους ασχολήθηκε και με το θέμα των αμβλώσεων  τις οποίες καταδικάζει. Μάλιστα αποφάσισε την αποστολή εγκυκλίου  προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος "περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων, προκειμένου να αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς κατά την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου (8-9-2022)".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ