Ιρανικά drones και στρατεύματα στέλνει ο Πούτιν στη Λευκορωσία- Ουκρανικά γυμνάσια στα σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ

Ενημερώθηκε: 11/10/22 - 19:05

Η Ρωσία μετέφερε 31 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Λευκορωσία και σχεδιάζει να μετακινήσει άλλα οκτώ πριν από το τέλος της εβδομάδας, υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Χθες το βράδυ, ο δημοσιογράφος του Kyiv Post, Jason Jay Smart, επικαλέστηκε μια Λευκορωσική πηγή η οποία φέρεται να είπε: «Ρώσοι στρατιώτες εισέρχονται στη Λευκορωσία με το τρένο. Ταξιδεύουν με βαγόνια για μεταφορά βοοειδών  – απλώς μια τεράστια ποσότητα. Μόνο κύματα τρένων φτάνουν ».

«Από τις 10 Οκτωβρίου, η Ρωσία έφερε 31 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 στη Λευκορωσία και σχεδιάζει να μεταφέρει άλλα οκτώ μέχρι τις 14 Οκτωβρίου», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Πρόσθεσε δε ότι η Λευκορωσία σχεδιάζει να στείλει 13 τρένα που μεταφέρουν πυρομαχικά στη Ρωσία.

Χθες, επιβεβαιώθηκε ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία συμφώνησαν να αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική δύναμη, αυξάνοντας τους φόβους για μια νέα επίθεση στην Ουκρανία από τον βορρά.

Το Λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA μετέδωσε σήμερα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας «ξεκίνησε μια δοκιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας σύμφωνα με τις οδηγίες του αρχηγού του κράτους» – απηχώντας τη ρωσική ρητορική που οδήγησε στην εισβολή στην Ουκρανία, στην οποία Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι πραγματοποιούσε στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα.

«Η δοκιμή είναι ολοκληρωμένη και καλύπτει τα πιο σημαντικά θέματα σχετικά με την ετοιμότητα των στρατιωτικών μονάδων για την εκτέλεση των αποστολών τους», ανέφερε το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι οι μονάδες θα εξασκηθούν στη «μετάβαση σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης» ενώ θα αναλαμβάνουν ασκήσεις πορείας, ασκήσεις ανάπτυξης και μάχης εκπαιδευτικές αποστολές.

Η ανάπτυξη έχει εγείρει φόβους ότι τα λευκορωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να ενωθούν με ρωσικές δυνάμεις για να ανακαταλάβουν και να κρατήσουν εδάφη στην ανατολική Ουκρανία.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η Voice of America και το Radio Free Europe, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, της εθνικής φρουράς και της συνοριακής φρουράς πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Λευκορωσία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ