Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπάτησε διαδικτυακά 262 επιχειρηματίες - 2 εκατ. ο τζίρος

 
astynmikiepiheirisi

Ενημερώθηκε: 21/10/22 - 11:32

Στην εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε διαδικτυακά επιχειρηματίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Έχουν συλληφθεί 7 άτομα, ανάμεσά τους και τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας.

Εμφανίζονταν ως επιχειρηματίες σε άλλους επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα και είχαν καταφέρει να αποκομίσουν 2 εκατ. ευρώ. Εξαπάτησαν 262 άτομα.

Η επιχείρηση στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», οι εμπλεκόμενοι δρούσαν σε δύο άξονες. Σε κάποιες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας ένα «επιχειρησιακό τηλεφωνικό κέντρο» που είχαν στήσει στο Ζευγολατιό, επικοινωνούσαν με τα υποψήφια θύματα και εκδήλωναν ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες που προσέφεραν ή «διαφήμιζαν» επενδυτικά προϊόντα. Στη συνέχεια, με διάφορα προσχήματα ή χρησιμοποιώντας απατηλές ιστοσελίδες, αποσπούσαν τεχνηέντως τα απαραίτητα στοιχεία και κωδικούς ταυτοποίησης για την είσοδο στην ηλεκτρονική τραπεζική τους και τους «άδειαζαν» τους λογαριασμούς.

Για να το κάνουν αυτό χρησιμοποιούσαν ως «όχημα» τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που είχαν ανάγκη από χρήματα. «Τους έλεγαν δώσε μου τον λογαριασμό σου προκειμένου να μου καταθέσουν κάποια χρήματα που μου οφείλουν. Ο άνθρωπος έδινε τον λογαριασμό του, έπαιρνε και ένα μικρό ποσό για την εξυπηρέτηση, και στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας έκαναν ανάληψη των χρημάτων με αποτέλεσμα να μένει έκθετος ο άνθρωπος που, χωρίς να το ξέρει τις περισσότερες φορές, είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο για να εισπράξει η ομάδα τα χρηματικά ποσά που είχε υφαρπάξει από άλλους» εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές.

Σε άλλες περιπτώσεις, παριστάνοντας τους επιχειρηματίες, επικοινωνούσαν με καταστήματα και προέβαιναν σε παραγγελίες προϊόντων χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά μέσω των οποίων τα θύματα πείθονταν πως τα χρήματα για τα προϊόντα αυτά έχουν ήδη κατατεθεί στην τράπεζα. Στη συνέχεια παραλάμβαναν τα προϊόντα και εξαφανίζονταν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες είχαν αποκομίσει από τις εν λόγω δραστηριότητες ποσά που προσεγγίζουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέρονται να εμπλέκονται σε τουλάχιστον 260 τέτοιες υποθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τα λεγόμενα «πακιστανικά» τηλέφωνα και μιλούσαν τη διάλεκτο των Ρομά για να μην γίνονται αντιληπτοί από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ