Ο Ιερώνυμος περιμένει την απάντηση της αδελφότητας του Λυκαβηττού

 
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Ενημερώθηκε: 27/10/22 - 00:04

Το ιδανικότερο για τον Ιερώνυμο θα ήταν το θέμα των Αγίων Ισιδώρων και του π.Δημητρίου Λουπασάκη να μην είχε πάρει διαστάσεις. Οι καταγγελίες όμως  του μητροπολίτη Αργολίδος και οι αποκαλύψεις για το πόρισμα του 2014 με το οποίο χαρακτηρίζονταν η όλη δράση στο Λυκαβηττό  ως απάτη, τον ανάγκασαν  να αναζητήσει τρόπους να απαλλαγεί από τον Λουπασάκη και την ομάδα του . Βρήκε το κτήμα στη Βάρη το οποίο ο μοναχός Κάλλιστος είχε δωρίσει στη Μονή Πετράκη για να μεταφέρει το πρόβλημα εκεί.

Μάλιστα  με δηλώσεις του είχε ξεκαθαρίσει οτι ο "θαυματουργός σταυρός" θα τοποθετηθεί σε προθήκη ώστε να μην εργαλειοποιείται.

Την προτασή του αυτή την μετάφερε στον ιερέα και τους 16 ακολούθους του οι οποίοι επί της ουσίας συγκροτούν "παράνομη αδελφότητα"   όχι  ως τελεσίγραφο αλλά ως μια λύση ανάγκης και τώρα περιμένει την τελική απάντηση.

ΟΙ πιστοί αλλά και πολλοί που ασχολούνται με τη δράση του ιερέα αντιδρούν. Στη Βάρη δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και πλέον αναζητείται μια λύση "στάχτη στα μάτια".

Τα δεδομένα είναι οτι  στους Άγίους Ισιδώρους  δεν υπάρχει χώρος για την ανέγερση μονής ακόμη και αν παρακάμπτονταν τα πολεοδομικά.

Οι ακολουθοί του μένουν στα σπίτια τους και δεν είναι βέβαιο οτι θέλουν να μετακομίσουν στη Βάρη ως ενιαία μοναστική κοινότητα.

Σε περίπτωση που αποφασίσουν να φτιάξουν το δικό τους μοναστήρι , αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα επιδιώξουν μια διαφορετικού τύπου διασύνδεση με τον Λυκαβηττό.

Το κτήμα, 200 στρεμμάτων , είναι εντός των ορίων της μητρόπολης Μεσογαίας η οποία κατά καιρούς αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα  με άλλα μοναστήρια.Το γεγονός οτι είναι Μετόχι της αρχιεπισκοπής δεν σημαίνει οτι η όποια δράση μέσα και έξω από αυτό δεν θα επηρεάσει τις τοπικές μητροπόλεις Γλυφάδας και Μεσογαίας.

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο Ιερώνυμος ο οποίος δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε συγκρούσεις με πιστούς και αδελφότητα αλλά δεν θέλει να φανεί και ανήμπορος να αντιδράσει μπροστά σε ένα φαινόμενο  που έχει πολλά κενά.

Τι θα κάνει; Ούτε ο ίδιος ξέρει.Το βέβαιο είναι ότι δεν θα ήθελε να χαθεί μια τόσο καλή πηγή εσόδων.

Μια λύση να αποκοπεί η αδελφότητα  θα ήταν θετική εξέλιξη.Αλλά οι κληρικοί και οι λαϊκοί έχουν στοιχηθεί πίσω από το π.Δημήτριο και λόγω αυτού βρίσκονται στον Λυκαβηττό.

Πρόκειται για άτομα και μεγάλη μόρφωση ( πολιτικοί μηχανικοί, καθηγητές, επιχειρηματίες, μεταπτυχιακοί φοιτητές, στελέχη μεγάλων εταιρειών, γιατροί κλπ) οι οποίοι αφιερώνουν ώρες πολλές από τη ζωή τους για να υπηρετήσουν τον π.Λουπασάκη, πιστεύοντας οτι  έχουν ευλογηθεί να ζουν πραγματικά θαύματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ