Απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ίμραν Χαν (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Ενημερώθηκε: 03/11/22 - 18:44

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ίμραν Καν, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στο πόδι από επίθεση στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχε στην πόλη Ουαζιραμπάντ, στα ανατολικά.

Ανώτερος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ήταν “απόπειρα να τον σκοτώσουν”, αλλά η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ότι ήταν ο στόχος.

Μέλη του κόμματός του PTI είπαν ότι άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς.

Ο 70χρονος Χαν ηγήθηκε της πορείας στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ για να απαιτήσει πρόωρες εκλογές μετά την εκδίωξή του τον Απρίλιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός εθεάθη να μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Λαχώρης.

Εκπρόσωπος του κόμματος είπε ότι χτυπήθηκε στην κνήμη.
Ένα άλλο στέλεχος του κόμματος, ο Γιασμίν Ρασίντ, είπε ότι ο Χαν είναι σε σταθερή κατάσταση.

Ένας άνδρας ύποπτος συνελήφθη αργότερα, σύμφωνα με το πακιστανικό Geo TV.

Εμφανίστηκαν πλάνα που δείχνουν τον Ιμράν Χαν με έναν επίδεσμο στο δεξί του πόδι να μεταφέρεται σε όχημα μετά τον πυροβολισμό.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα μέλος του PTI με επίδεσμο στο πρόσωπό του και αίμα στα ρούχα του.

Ο σημερινός πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ καταδίκασε τους πυροβολισμούς και διέταξε άμεση έρευνα.

Ο Χαν ηγείται μιας πορείας διαμαρτυρίας – η δεύτερη τέτοια συγκέντρωση φέτος – τις τελευταίες επτά ημέρες, ζητώντας νέες εκλογές.

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα πει ότι θα διεξάγει εκλογές το επόμενο έτος, όπως είχε προγραμματιστεί.

Τον περασμένο μήνα, η εκλογική επιτροπή του Πακιστάν απέκλεισε τον Χαν από το να κατέχει δημόσιο αξίωμα σε μια κίνηση που ο ίδιος χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενη.

Είχε κατηγορηθεί για εσφαλμένη δήλωση στοιχείων δώρων που είχε λάβει από ξένους αξιωματούχους και εσόδων από την υποτιθέμενη πώλησή τους. Τα δώρα περιελάμβαναν ρολόγια Rolex, ένα δαχτυλίδι και ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ