Λόφοι τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη από την αποχή των εργαζομένων στην καθαριότητα

 
skoupidia

Ενημερώθηκε: 30/11/22 - 14:06

Λόφους έχουν αρχίσει να σχηματίζουν τα σκουπίδια στον δήμο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αποχής των εργαζομένων από την καθαριότητα. Σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή.

Από την περασμένη Κυριακή, οπότε και ξεκίνησε η αποχή των υπαλλήλων στην καθαριότητα, έως και σήμερα στους δρόμους της πόλης υπολογίζεται πως έχουν συσσωρευτεί περίπου 1200 – 1400 τόνοι απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Ιακώβου, σήμερα το πρωί βγήκαν για αποκομιδή τα 16 από τα 32 απορριμματοφόρα. «Θέλει χρόνο για να συγκεντρωθούν τα σκουπίδια σε μία πόλη που έμεινε χωρίς αποκομιδή για τρεις μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και χθες, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στους δρόμους βγήκαν περίπου 20 απορριμματοφόρα, προκειμένου να αδειάσουν τους υπόγειους κάδους και να μαζέψουν τα σκουπίδια από τα νοσοκομεία και τις λαϊκές αγορές.

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο δήμος Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο δήμος Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, που έχουν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν όγκοι σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης.

Ο δήμος κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί εντός της ημέρας με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών και στη συνέχεια το δικαστήριο θα εκδώσει προσωρινή διαταγή.

Με την αγωγή ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά να κηρυχθεί η κινητοποίηση των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ