Εύα Καϊλή: Αρνήθηκε να παραιτηθεί - Την μεταφέρουν σε άλλες φυλακές (ΒΙΝΤΕΟ)

 
καιλη

Ενημερώθηκε: 12/12/22 - 18:44



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Εύας Καιλη , καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της ζητήθηκε μέσω του δικηγόρου της να παραιτηθεί, όμως η ίδια αρνήθηκε.

Επίσης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κα Καϊλή φέρεται να μεταφέρεται σε νέες φυλακές στην περιοχή Haren, στο βορειοανατολικό άκρο της περιφέρειας των Βρυξελλών, ενώ αρχικά κρατείτο στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν Ζιλ.

Εκτός από την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, στις φυλακές έχει οδηγηθεί και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στενός συνεργάτης του πρώην ευρωβουλευτή των Ευρωσοσιαλιστών, Αντόνιο Παντσέρι.

Υπενθυμίζεται, ότι η προσωρινά κρατούμενη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τι δήλωσε η Εύα Καϊλή στις αρχές του Βελγίου

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη ανέφερε στις βελγικές αρχές ότι είναι απόλυτα ξαφνιασμένη και πως «έπεσε από τα σύννεφα».

Όπως μετέδωσε σήμερα, Δευτέρα (12/12) η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR, η κ. Καϊλή φέρεται να έχει προσλάβει ως συνήγορό της τον Αντρέι Ριζόπουλος, έναν Βέλγο με ελληνικές ρίζες, ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων ποινικολόγων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ελληνική ευρωβουλευτής είπε στις βελγικές αρχές ότι γνώριζε πως ο σύντροφός της και ο Αντόνιο Παντζέρι είχαν σχέσεις με το Κατάρ και του είχε επιστήσει την προσοχή.

Επίσης, κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για το τι ακριβώς έκανε ο ίδιος και ότι δεν παρακολουθούσε τα αρχεία του και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.

Αίτημα για «βραχιολάκι»

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Εύα Καϊλή έκανε αίτημα για να αφεθεί ελεύθερη με το «βραχιολάκι», κάτι που όμως απέρριψαν οι βελγικές αρχές γιατί κρίνουν πως είναι σοβαρές οι κατηγορίες.

Όσον αφορά στην ενάμιση έτους κόρη της, το STAR μετέδωσε ότι πέρασε τις πρώτες ώρες με τη γυναίκα του πατέρα της και πως τώρα είναι με τον πατέρα της στο διαμέρισμα που έμενε η ίδια στις Βρυξέλλες.

Οπως μετέδωσε σήμερα, Δευτέρα (12/12) η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR, η κ. Καϊλή φέρεται να έχει προσλάβει ως συνήγορό της τον Αντρέι Ριζόπουλος, έναν Βέλγο με ελληνικές ρίζες, ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων ποινικολόγων στις Βρυξέλλες.

Τέλος, σχετικά με το σπίτι της στις Βρυξέλλες, η ελληνίδα ευρωβουλευτής είπε πως το είχε πάρει με δάνειο και πως έμενε σε αυτό με τον σύζυγο και το παιδί τους, ωστόσο δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για την αποπληρωμή του δανείου

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό σήμερα, δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή και όλων των μελών της οικογενείας της και του συζύγου της, με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμου Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα το κ. Βουρλιώτη εντοπίστηκε εταιρία Real Estate, που είχαν συστήσει η Εύα Καιλή και ο σύζυγος της στην Αθήνα, προ 15 ημέρων.

Ο κ. Βουρλιώτης κινήθηκε άμεσα και αυτεπαγγέλτως μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο και δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καιλή και της οικογένειας της, προκειμένου να διαπιστωθεί, κατ΄αρχήν, εάν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα της αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ώστε να κινηθεί ασκηθεί ποινική διαδικασία εναντίον της και εδώ.

Ήδη έχουν δεσμευτεί ακίνητα και λογαριασμοί.

Le Soir: Τα 750.000 ευρώ στο σπίτι και τη βαλίτσα του πατέρα της

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Soir, στη βαλίτσα του πατέρα της Εύας Καϊλή, τον οποίο «τσάκωσε» η βελγική αστυνομία έξω από ξενοδοχείο, υπήρχαν περίπου 600.000 ευρώ και τουλάχιστον 150.000 ευρώ μετρητά στο διαμέρισμα της Ελληνίδας Ευρωβουλετού.

Επίσης το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ήταν επιπλωμένο με δώρα που είχαν την υπογραφή της χώρας που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς. Συγκεκριμένα βρήκαν μετάλλια και άλλα τιμαλφή από το Κατάρ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ