Απολογείται η Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

 
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ενημερώθηκε: 21/12/22 - 12:21

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Υπενθυμίζουμε ότι η 34χρονη είναι προφυλακισμένη για το θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού της της Τζορτζίνας.

Μετά από τρεις προθεσμίες, που ήδη έχει λάβει για την απολογία της επί όσων της αποδίδονται στη δικογραφία που αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε χθες νέα αιτήματα εξέτασης μαρτύρων ειδικών γνώσεων με βασικό ισχυρισμό ότι σφάλλει η Δικαιοσύνη που αποδέχθηκε τα ευρήματα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι αποδίδουν σε μη παθολογικά αίτια τους δύο θανάτους. Η εκτίμησή τους είναι ότι προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και πως δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 34χρονης, ο οποίος άφησε αιχμές για μεροληψία της ανακρίτριας σε βάρος της εντολέως του, μετά από αίτημα της κατηγορουμένης κατέθεσαν στην ανακρίτρια τρεις ιατροδικαστές, οι οποίοι «κονιορτοποίησαν την κωμικού ιατροδικαστικού περιεχομένου ιατροδικαστική γνωμοδότηση των αυτοδιορισθέντων ιατροδικαστών Αθηνών, Καρακούκη και Καλόγρηα».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019, ενώ το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου», και της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται η πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Ν. Καρακούκη και Ν. Καλόγρηα αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών.

Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας από την υπεράσπιση της 34χρονης

Αίτηση εξαίρεσης της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, Ευγενία Τζωρτάτου, κατέθεσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Το αίτημα κρίνεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ακόμη, ο κ. Κούγιας ζήτησε σήμερα και νέα προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν τρεις ακόμη μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης. Πρόκειται για τους ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακοπούλου, Χαρά Σπηλιοπούλου και η Αγγελική Τσιόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κ. Τζωρτζάτου επιφυλάχθηκε και ζήτησε από την κατηγορούμενη να συνεχιστεί η διαδικασία και να απολογηθεί σήμερα.

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του τόνισε ότι την αθωότητα της κατηγορουμένης υποστηρίζουν εκτός από τις κ.κ Τσάκωνα και Τσιόλα, άλλοι έξι ιατροδικαστές που θεωρούν ότι πρόκειται περί θανάτων από παθολογικά αίτια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ