Έκπληξη προκαλεί η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να έχει εκ νέου υποψήφιο τον Μπουρχάν Μπαράν στην Ξάνθη

 
MPOURXAN MPARAN

Ενημερώθηκε: 31/01/23 - 09:26

Έκπληξη προκαλεί η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να έχει εκ νέου υποψήφιο τον Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος κατά καιρούς έχει προκαλέσει με τις τοποθετήσεις του.

Πρόσφατα ο Μπουρχάν Μπαράν - στη γραμμή του ιστορικού αναθεωρητισμού του Ερντογάν- δήλωσε ότι: «Δεν μας καλύπτει η συνθήκη της Λωζάνης γιατί δεν αναφέρεται σε εθνική μειονότητα»!!! Όπως προκλητικά υποστήριζε όπως στην Κωνσταντινούπλη η μειονότητα χαρακτηρίζεται ελληνική έτσι θα πρέπει να ορίζεται και η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως τουρκική!!!

Και δεν είναι το μόνο. Ο ίδιος καλούσε τους μουσουλμάνους να ψηφίσουν για την εκλογή ψευτομουφτή. Στο παρελθόν είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας Ξάνθης, παρόντος του Τούρκου προξένου, με φόντο την τουρκική σημαία. Ο ίδιος τότε, είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί τη τουρκική σημαία και όταν την είδε αποχώρησε από την εκδήλωση διαμαρτυρόμενος.

Και τις δηλώσεις περί μειονότητας ανακάλεσε κατόπιν παρέμβασης της Χαριλάου Τρικούπη, όμως το ερώτημα κατά πόσο είναι ειλικρινής η «μεταμέλειά» του παραμένει.

Πέρα όμως από την επιφυλακτικότητα για τη στάση, τις απόψεις και το ρόλο του Μπουρχάν Μπαράν, έκπληξη προκαλεί η στάση του ΠΑΣΟΚ να τον εμπιστευτεί εκ νέου και να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ