Τι μέλλει γενέσθαι με τον Πολάκη; Θα επιστρέψει στα ψηφοδέλτια;

 
tsipras polakis

Ενημερώθηκε: 18/03/23 - 12:08

Η κίνηση του Π. Πολάκη να δηλώσει μεταμέλεια μέσω επιστολής στον Αλ. Τσίπρα είναι προφανές πως είναι αποτέλεσμα παρασκηνιακών διαβουλεύσεων προκειμένου να αποκατασταθεί η «ομαλότητα» εντός ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι ο Κρητικός πολιτικός έχει ισχυρά ερείσματα στη βάση.

Τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη κάποιες διεργασίες στελεχών που πιστεύουν πως η συστράτευση όλων των δυνάμεων αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο από την «προεδρική πτέρυγα» και ακόμα περισσότερο από την «Ομπρέλα» έβλεπαν πως θα μπορούσε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον πρώην αναπληρωτή Υγείας, αν υπάρξει μια κίνηση μεταμέλειας από την πλευρά του. Οι επαφές ήταν συνεχείς προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Η παραδοχή λάθους από το βουλευτή Χανίων, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει δημόσια τον πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, αποτρέπει τη διαγραφή του, ενώ είναι φανερό πως στόχος του είναι και η επιστροφή του στα ψηφοδέλτια, ένα θέμα που είναι αρκετά δύσκολο για την Κουμουνδούρου, καθώς έχει υποστηρικτές αλλά και αντιπάλους.

Το θέμα Πολάκη είναι βέβαιο ότι θα τεθεί στην σημερινή ημερήσια διάταξη της Πολιτικής Γραμματείας -προγραμματισμένο να συνεδριάσει στην μία σήμερα το μεσημέρι στα παλιά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου για την τραγωδία των Τεμπών- όπου αναμένεται να παρευρεθεί και ο κ. Πολάκης, καθώς είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Το τι μέλλει γενέσθαι με το «μέλλον» του Παύλου Πολάκη καθοριστική θα είναι η στάση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος το προηγούμενο διάστημα κράτησε πολύ αποφασιστική στάση απέναντί του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ