«Γαλάζιο» σκάνδαλο στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ

 
«Γαλάζιο» σκάνδαλο στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ

Ενημερώθηκε: 02/12/16 - 18:45

Άνω-κάτω έγιναν οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ στο συνέδριο που πραγματοποιούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ένα μέλος της ΔΑΚΕ προσήχθη και αυτή την ώρα δίνει κατάθεση στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, γιατί αποπειράθηκε να ψηφίσει με το διαβατήριο του Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Σπανάκη.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε ο δικαστικός αντιπρόσωπος που διέκοψε τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΑΔΕΔΥ και κάλεσε την Αστυνομία για την προσαγωγή του μέλους της ΔΑΚΕ από την Ομοσπονδία Τελωνιακών, που εμφανίστηκε με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαβατήριο παραδέχτηκε ο κ. Σπανάκης ο οποίος έλειπε εκτός Αθηνών, πως το παρέδωσε ο ίδιος στον προσαχθέντα για να ψηφίσει για λογαριασμό του, κάτι που βεβαίως δεν γίνεται...

Αυτή την στιγμή ο προσαχθείς δίνει κατάθεση στο Τμήμα Ασφαλείας της Ομόνοιας και σύμφωνα με πληροφορίες μάλλον δεν θα σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του. Ωστόσο, η ένταση που προκλήθηκε στο συνέδριο ήταν μεγάλη και οδήγησε σε προσωρινή διακοπή περίπου μισής, για την εκλογή προεδρείου. Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της απερχόμενης διοίκησης ΑΔΕΔΥ, το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και υπάρχει φόβος, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις, ότι συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς της ΝΔ αναφέρεται , ότι «τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές».

Διαβάστε επίσης:

Σπανάκης: Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη