Νέα πρόκληση των Τούρκων: "Επικίνδυνη παράσταση" η παρουσία Καμμένου στο νησί της Ρω

 
Νέα πρόκληση των Τούρκων: "Επικίνδυνη παράσταση" η παρουσία Καμμένου στο νησί της Ρω

Ενημερώθηκε: 07/12/16 - 12:06

Δεν σταματούν οι τουρκικές προκλήσεις, με τους γείτονες να ασχολούνται πλέον καθημερινά με το Αιγαίο, στοχεύοντας φανερά στη δημιουργία θερμού επεισοδίου. Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Yeni Safak", που απηχεί τις απόψεις του ίδιου του προέδρου της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν βάλει εναντίον μελών της ελληνικής κυβέρνησης και όχι μόνο, που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο ιστορικό νησί της Ρω.

Πάνου Καμένου

Συγκεκριμένα, η "Yeni Safak", σε είδηση της με τίτλο "επικίνδυνο σουο των Ελλήνων, ασκεί οξεία κριτική κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, , παίρνοντας αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη επικεφαλής κοινοβουλευτικής επιτροπής στην νήσο Ρω απέναντι από τις τουρκικές ακτές. Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε την τουρκική οργή, γιατί σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται στην Τουρκία, δεν έχει αυτό το...δικαίωμα ο Έλληνας υπουργός ΥΠΕΘΑ.

Στο ίδιο δημοσίευμα κατηγορούνται και το ΚΚΕ για τις έντονες, όπως τονίζεται αντιτουρκικές του θέσεις , αλλά και η Χρυσή Αυγή που όπως πάντα χαρακτηρίζεται σαν ακραίο φασιστικό κόμμα ενώ καταγγέλλεται ότι η ελληνική κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ συνεργάζεται με τους φασίστες, εναντίον της Τουρκίας.

"Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κοινοβουλίου που ανήκουν στο φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, κινητοποιήθηκαν εναντίον της Τουρκίας από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην χώρα μας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο δημοσίευμα εξαίρεται η στάσης της ΝΔ που χαρακτηρίζεται σαν... ώριμο κόμμα που αποφεύγει να παίρνει φασιστικές θέσεις εναντίον της Τουρκίας, αλλά και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ που χαρακτηρίζονται σαν ώριμα και φιλοτουρκικά κόμματα που αγωνίζονται υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο.

"Η Νέα Δημοκρατία, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ καταδίκασαν αυτή την επικίνδυνη παράσταση", αναφέρει η "Yeni Safak".

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η "παράσταση" του Πάνου Καμμένουν και των υπολοίπων βουλευτών αποτελεί μια πρόκληση της απρόθυμης ελληνικής κυβέρνησης να αναπατύξει καλές σχέσεις με την την Τουρκία και έρχεται ώς απάντηση στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Καμμένος και Βίτσας σε Ρω και Στρογγύλη

Τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκαν την 5η Δεκεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και 9 βουλευτές, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, κ. Τελλίδη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι υπουργοί και οι βουλευτές ενημερώθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι η Βουλή και ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τιμά όλο το προσωπικό και ότι οι σκέψεις τους είναι δίπλα τους.