Η ζωή ξεκινά από το μηδέν- Άρχισε η αποκατάσταση στο γκρεμισμένο Χαλέπι (ΦΩΤΟ)

 
Η πολιορκία της μαρτυρικής πόλης έληξε στις 22 Δεκεμβρίου-Το πληγωμένο Χαλέπι προσπαθεί να ξαναβρεί την χαμένη του ζωή μέσα από τόνους ερειπίων (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ενημερώθηκε: 27/12/16 - 21:32

Εμφύλιος πόλεμος πέντε χρόνων. Χιλιάδες άνθρωποι νεκροί, εκατομμύρια αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν σε άλλες περιοχές, πολλοί δε, σε άλλες χώρες.

Η νίκη των κυβερνητικών στρατευμάτων και η αποχώρηση των ανταρτών της αντιπολίτευσης ήταν μία διαδικασία «βουτηγμένη στο αίμα», καθώς θυσιάστηκαν αμέτρητοι άμαχοι. Το Χαλέπι, ωστόσο, εισέρχεται σε μία νέα εποχή, καθώς ξεκίνησε ο καθαρισμός της πόλης από τα χαλάσματα και τα μπάζα, που προκάλεσαν οι πολεμικές συρράξεις και οι βομβαρδισμοί.


Οι μπουλντόζες της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ έπιασαν δουλειά και οι εικόνες που αναδείχθηκαν στα διεθνή πρακτορεία είναι συγκλονιστικές. Στους άδειους από κόσμο δρόμους, σε μία πόλη-φάντασμα, τα μηχανήματα άρχισαν να καθαρίζουν ό,τι υλικό υπήρχε, ξεκινώντας μία διαδικασία που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το «έναυσμα για μία νέα εποχή».

Όσοι έμειναν πίσω, μένουν με ένα άδεια βλέμμα. Γνωρίζουν, ωστόσο, ότι μπορεί να ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα. Γνωρίζουν, επίσης, ότι η απομάκρυνση των χαλασμάτων και των μπάζων, δεν θα τους δώσει πίσω μία χαμένη ζωή. Δεν θα φέρει πίσω τους δικούς τους που χάθηκαν. Δεν θα σβήσει τις εικόνες χάους και κόλασης, που καταγράφηκαν στα παιδικά μυαλουδάκια. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Οι κάτοικοι του Χαλεπιού το γνωρίζουν, αλλά δεν τους μένει άλλη επιλογή, από το να παλέψουν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μία αρχή. Οι εικόνες των μηχανημάτων που δουλεύουν για τον καθαρισμό των δρόμων στο Χαλέπι, είναι μία βαθιά συμβολική -όσο και ουσιαστική- κίνηση, για την ανατολή της επόμενης ημέρας.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες:




















Σχετικά Θέματα:


Περισσότεροι από 4.000 αντάρτες εγκατέλειψαν το Χαλέπι τη νύχτα

Αναστολή της επιχείρησης απομάκρυνσης των αμάχων από το Χαλέπι

Ο συριακός στρατός ελέγχει πλήρως το Χαλέπι

Πούτιν: Η ανακατάληψη του Χαλεπίου ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα