Σταμάτησε το τέννις η Άνα Ιβάνοβιτς

 
Σταμάτησε το τέννις η Άνα Ιβάνοβιτς

Ενημερώθηκε: 28/12/16 - 21:42

Το πρώην νούμερο "1" του παγκόσμιου ταμπλό, Άνα Ιβάνοβιτς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία μόλις 29 ετών!

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της τενίστριας από τη Σερβία ήταν τον Ιούνιο του 2008 όταν και ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αφότου κατέκτησε το Roland Garros εκείνη τη χρονιά, που ήταν και ο μοναδικός της τίτλος σε τουρνουά Grand Slam.

Επίσης, η Ιβάνοβιτς ήταν φιναλίστ στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 2008, ένα χρόνο νωρίτερα είχε αγωνιστεί στα ημιτελικά του Wimbledon, το 2012 είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν, ενώ από 'κει και πέρα κατέκτησε 15 τίτλους WTA.

Αναλυτικά η δήλωση της Άνα Ιβάνοβιτς στη σελίδα της στο Facebook:

"Πήρα την απόφαση να αποσυρθώ από το επαγγελματικό τένις. Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά έχω κερδίσει τόσα πολλά. Σε ηλικία πέντε ετών, όταν είδα τη Μόνικα Σέλες, αποφάσισα ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου. Οι γονείς μου με υποστήριξαν σε αυτή μου την απόφαση με κάθε δυνατό τρόπο. Κέρδισα το Roland Garros το 2008, έφτασα σε ύψη που δεν είχα ονειρευτεί. Τρεις τελικοί Grand Slam, ενώ έπαιξα και σε πολλά σημαντικά παιχνίδια. Όχι και άσχημα για ένα κορίτσι από τη Σερβία.

Αυτό το επίπεδο όμως έχει και τρομερή καταπόνηση και είναι γνωστό ότι είχα πολλούς τραυματισμούς. Για όλα αυτά νεαρά κορίτσια και αγόρια που με βλέπουν αυτή την ώρα, μπορώ να παίζω μόνο αν είμαι καλά, για τα δικά μου υψηλά στάνταρ. Και αυτό πλέον δε μπορώ να το κάνω. Είναι ώρα να προχωρήσω μπροστά.

Το τένις ήταν πάντα η αγάπη μου, αλλά είμαι ενθουσιασμένη, γι' αυτό που θα ακολουθήσει. Θα γινώ πρέσβειρα των σπορ και της υγιεινής ζωής. Θα έχω υποστηρικτικό ρόλο για ευκαιρίες σε επιχειρήσεις, στην ομορφιά και τη μόδα. Φυσικά θα επικεντρωθώ στις φιλανθρωπικές δραστηριότητές μου και πέρα από αυτό ποιος ξέρει. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έζησα τα όνειρά μου και ελπίζω να βοηθήσω και άλλους να κάνουν το ίδιο. Γι’ αυτό μην είστε στεναχωρημένοι. Να είστε αισιόδοξοι όπως κι εγώ. Την αγάπη μου και το πιο μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς".


#ThankYouAna

@AnaIvanovic

pic.twitter.com/YO97eSd2B0



Former World No.1 officially announces retirement.

December 28, 2016