Αγρότες σε κρίσιμη καμπή: Πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

 
αγροτες

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Ενημερώθηκε: 02/01/26 - 08:07

Μετά την πρωτοχρονιάτικη νύχτα που πέρασαν στα μπλόκα, δίπλα στα τρακτέρ τους, οι αγρότες ετοιμάζονται να χαράξουν τη στρατηγική των επόμενων κινήσεών τους. Το βλέμμα στρέφεται στην πανελλαδική σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, στα Μάλγαρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από περισσότερα από 50 μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια ώρα, διαφοροποιήσεις καταγράφονται στο εσωτερικό του αγροτικού κινήματος, καθώς όσοι τάσσονται υπέρ της άμεσης έναρξης διαλόγου με την κυβέρνηση δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη σύσκεψη.

Στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες επιμένουν στη γραμμή του διαλόγου, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις ενισχύονται και οι συνεχείς συσκέψεις αποσκοπούν στη διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης ατζέντας για τις συζητήσεις με την κυβέρνηση.

Παράλληλα, στη Νίκαια Λάρισας, το συντονιστικό του μπλόκου αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα ακολουθήσει γενική συνέλευση των αγροτών που παραμένουν στο σημείο για 33 συνεχόμενες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τα αγροτικά μπλόκα που έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις μέσω γενικών συνελεύσεων να συμμετάσχουν στη σύσκεψη των Μαλγάρων, προκειμένου να συζητηθεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για αδιαλλαξία, υποστηρίζοντας ότι οι αγρότες δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, τον οποίο χαρακτηρίζουν «αγώνα επιβίωσης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ