Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο άνδρας που είχε προκαλέσει πανικό στα βόρεια προάστια, επιτιθέμενος αναίτια σε πεζούς. Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας εμφανιζόταν με αμφίεση διανομέα, κινούνταν με μοτοσικλέτα στις περιοχές της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας, στοχεύοντας κυρίως γυναίκες.
Ο τρόπος δράσης του ήταν ιδιαίτερα βίαιος, καθώς πλησίαζε τα θύματά του σε κοντινή απόσταση και τους εκσφενδόνιζε πέτρες, στοχεύοντας συχνά στο πρόσωπο. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί έξι επιθέσεις, με θύματα πέντε γυναίκες και έναν άνδρα. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην οδό Τατοΐου, όπου μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά.
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία συζύγου ενός εκ των θυμάτων, ο οποίος περιέγραψε τη βιαιότητα της επίθεσης που δέχθηκε η γυναίκα του. Όπως ανέφερε, ο δράστης σταμάτησε σε απόσταση μόλις ενός μέτρου και της πέταξε μια μεγάλη πέτρα, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα, μεταξύ των οποίων πέντε σπασμένα δόντια και εκτεταμένα αιματώματα στο πρόσωπο.
Οι Αρχές, αξιοποιώντας καταθέσεις και υλικό από κάμερες ασφαλείας, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον οδηγό της μηχανής, δίνοντας τέλος στο μπαράζ των επιθέσεων που είχε αναστατώσει την τοπική κοινωνία.