Τραγική τροπή πήρε η προσπάθεια δεκάδων πολιτών να βρουν λίγη δροσιά στη Γαλλία, καθώς περίπου 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, τα θύματα κολυμπούσαν σε θαλάσσιες περιοχές και ποτάμια όπου δεν υπήρχε επίβλεψη ναυαγοσώστη, αναζητώντας ανακούφιση από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που φέρνει το ισχυρό κύμα καύσωνα το οποίο πλήττει μεγάλα τμήματα της Ευρώπης.
Η υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Μαρινά Φεραρί, επιβεβαίωσε τον θλιβερό απολογισμό μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, απευθύνοντας παράλληλα αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες. Η ίδια τόνισε ότι η επιλογή για κολύμβηση σε μη εγκεκριμένα σημεία εν μέσω καύσωνα αποτελεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη συμπεριφορά που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιπολαιότητα.
Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, το θερμόμετρο σε μεγάλο μέρος της γαλλικής επικράτειας αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.