Τραμπ: «Αύριο η συνάντηση με το Ιράν στη Ντόχα» – Διαψεύδει η Τεχεράνη

 
trump hegseth

Ενημερώθηκε: 29/06/26 - 15:26

Νέα αβεβαιότητα γύρω από τις επαφές μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν προκάλεσε δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο πλευρών στη Ντόχα του Κατάρ.

Ωστόσο, Ιρανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν ότι έχει προγραμματιστεί οποιαδήποτε συνάντηση, δημιουργώντας αντικρουόμενη εικόνα για την πορεία των διπλωματικών επαφών.

Η δήλωση Τραμπ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία προήλθε από την Τεχεράνη.

«Το Ιράν ζήτησε μια συνάντηση. Θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Ντόχα», έγραψε χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση των αντιπροσωπειών ή την ατζέντα των πιθανών συνομιλιών.

Διάψευση από Ιρανούς αξιωματούχους

Λίγο αργότερα, Ιρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με αμερικανική αντιπροσωπεία στη Ντόχα, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την Τεχεράνη ή την Ουάσιγκτον που να αποσαφηνίζει την κατάσταση, ενώ παραμένει ασαφές εάν βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές επαφές ή εάν πρόκειται για διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ