Συνεχίζονται οι προσπάθειες στο ξενοδοχείο Rigopiano - Αγνοούνται 24

 
Συνεχίζονται οι προσπάθειες στο ξενοδοχείο Rigopiano - Αγνοούνται 24

Ενημερώθηκε: 22/01/17 - 18:42

Σε ότι αφορά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στο ξενοδοχείο Rigopiano, του όρους Γκράν Σάσσο, οι επιζώντες παραμένουν έντεκα, εννέα εκ των οποίων απεγκλωβίσθηκαν από τα σωστικά συνεργεία. Έχουν ανασυρθεί πέντε νεκροί και οι αγνοούμενοι είναι είκοσι τέσσερις. Στην λίστα των αγνοουμένων, σήμερα, προστέθηκε και ένας εργαζόμενος του ξενοδοχείου, με καταγωγή από την Αφρική. Παρά τις αδιάκοπες, ακούραστες επιχειρήσεις τους, οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν μπόρεσαν να εντοπισθούν και να ανασυρθούν άλλοι επιζώντες.

Οι πιθανότητες, με την πάροδο των ωρών, διαρκώς μειώνονται, αλλά ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων των πυροσβεστών, Λούκα Βέρνα, θεωρεί πως οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες δεν έχουν ακόμη σβήσει εντελώς, διότι πολλοί εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου δεν έχουν καταρρεύσει και μέσα σε αυτούς θα μπορούσαν να έχουν βρει καταφύγιο κάποιοι από τους αγνοούμενους.

Το βάρος της χιονοστιβάδας και της κατολίσθησης που καταπλάκωσε μεγάλος μέρος του ξενοδοχείου, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, αντιστοιχούσε σε εκείνο τεσσάρων χιλιάδων φορτηγών γεμάτων εμπόρευμα, και η ταχύτητα του χιονιού, των δέντρων και του πετρώματος που έπληξαν το ξενοδοχείο κυμάνθηκε από πενήντα μέχρι και εκατό χιλιόμετρα την ώρα.

ΕΔΩ

Ολα τα σχετικά θέματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο γυναίκες σε 70 χώρες διαδήλωσαν ενάντια στον Τραμπ

 'Ολες οι σταρ στις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γυναίκες ηγήθηκαν των άνευ προηγουμένου διαδηλώσεων κατά του Τραμπ (ΦΩΤΟ)

Τσακαλώτος: Eίμαστε διατεθειμένοι να περιγράψουμε κάποιες κατηγορίες μέτρων

Εντοπίστηκαν οι στρατιώτες του "αλβανικού αετού"!

«Σκοτώνουν» τις λίρες οι Ελληνες για να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους