Υπόθεση Marfin: Προφυλακίστηκε η 46χρονη μετά την απολογία της — Επιμένει στην αθωότητά της

 
Υπόθεση Marfin: Προφυλακίστηκε η 46χρονη μετά την απολογία της — Επιμένει στην αθωότητά της

Πηγή Φωτογραφίας: ΕUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 11/08/26 - 17:24

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε μετά την απολογία της η 46χρονη που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση του εμπρησμού της Marfin τον Μάιο του 2010, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων μία έγκυος γυναίκα.

Η κατηγορούμενη, η οποία εκδόθηκε στην Ελλάδα από τις βρετανικές αρχές, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι, παρότι συμμετείχε στη διαδήλωση της 5ης Μαΐου 2010, δεν βρισκόταν κοντά στο υποκατάστημα της τράπεζας την ώρα της επίθεσης.

Για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί δύο άνδρες, ηλικίας 42 ετών, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή.

Τι υποστήριξε στην απολογία της

Η 46χρονη οδηγήθηκε το πρωί, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η απολογία της άρχισε περίπου στις 12:30 και διήρκεσε σχεδόν μία ώρα. Μέσω του συνηγόρου της κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κατηγορηματικά όσα της αποδίδονται.

«Είμαι αθώα. Συμμετείχα στη διαδήλωση, αλλά δεν έχω σχέση με τα επεισόδια. Τους συγκατηγορουμένους μου τους γνωρίζω εξ όψεως από τον αναρχικό χώρο», φέρεται να υποστήριξε.

Κατά την αστυνομική έρευνα, η 46χρονη φέρεται να είχε υποστηρικτικό ρόλο στην ομάδα που συνδέεται με την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο της Marfin.

Αμφισβητεί την ταυτοποίησή της

Βασικό επιχείρημα της υπεράσπισης είναι ότι δεν υπάρχει ασφαλής ταυτοποίηση της 46χρονης στο υλικό που έχει συγκεντρωθεί.

«Δεν υπάρχει ταυτοποίησή μου στην έκθεση της Αστυνομίας, ενώ οι ίδιες φωτογραφίες είχαν εξεταστεί και το 2022 και η έρευνα τότε είχε αρχειοθετηθεί», φέρεται να ανέφερε στην απολογία της.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει προηγούμενη απαλλακτική κρίση και αμφισβήτησε τη νομιμότητα της εκ νέου ενεργοποίησης της δικογραφίας, η οποία, σύμφωνα με την πλευρά της, ακολούθησε ανώνυμη καταγγελία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Ως μάρτυρας ενώπιον της ανακρίτριας κατέθεσε και η αδελφή της 46χρονης.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε, βρισκόταν μαζί με την κατηγορούμενη στην πορεία και οι δύο είχαν περάσει μπροστά από το κτίριο της τράπεζας πριν από την επίθεση.

Είχε συλληφθεί στο Λονδίνο

Η 46χρονη είναι μόνιμη κάτοικος Βρετανίας και είχε συλληφθεί στο Λονδίνο στις 13 Ιουλίου, βάσει ερυθράς αγγελίας που είχε εκδοθεί σε βάρος της.

Δεν άσκησε ένδικα μέσα κατά της διαδικασίας και συναίνεσε στην έκδοσή της στην Ελλάδα προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή κράτησή της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ