Νέα στοιχεία για όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη έδωσε ο υπνοθεραπευτής Νάσος Κομιανός, ο οποίος συνεργαζόταν επί χρόνια με την 56χρονη γιατρό που βρίσκεται προφυλακισμένη για την υπόθεση.
Δεκαοκτώ ημέρες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, με τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για την υπόθεση να κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και τις καταθέσεις εργαζομένων του ιατρείου στο Κολωνάκι να εξετάζονται από τις δικαστικές Αρχές. Παράλληλα, αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων.
Ο Νάσος Κομιανός, ο οποίος δεν κατηγορείται για εμπλοκή στον θάνατο του καλλιτέχνη, είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Γιώργο Μαζωνάκη στις 9 Σεπτεμβρίου. Είναι επίσης ο άνθρωπος στον οποίο η 56χρονη γιατρός έστειλε τη φωτογραφία του τραγουδιστή ενώ βρισκόταν στην καρέκλα της πλασμαφαίρεσης.
Μιλώντας στο Mega, έδωσε τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν και επιχείρησε να εξηγήσει δύο μηνύματα που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας: «Σε πήρα στον λαιμό μου» και «θα τον στριμώξω».
«Νόμιζα ότι ο Μαζωνάκης κοιμόταν»
Αναφερόμενος στη φωτογραφία που έλαβε από το ιατρείο, ο Νάσος Κομιανός υποστήριξε ότι εκείνη τη στιγμή πίστευε πως ο τραγουδιστής ήταν ζωντανός και κοιμόταν.
«Εκείνη την ώρα θα έκοβα το χέρι μου ότι ο Μαζωνάκης κοιμάται», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η φωτογραφία βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών και μπορεί να εξεταστεί από γιατρούς.
«Εγώ νόμιζα εκείνη την ώρα ότι κοιμάται ο άνθρωπος, ότι είναι καλά η διαδικασία. Αυτή τη φωτογραφία κακώς την έστειλε, έχω πέσει από τα σύννεφα», είπε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο οικονομικό σκέλος της διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι ο τραγουδιστής είχε στείλει μήνυμα στη γιατρό ρωτώντας για το κόστος της θεραπείας, το οποίο, σύμφωνα με τον Κομιανό, ανερχόταν σε 3.000 ή 6.000 ευρώ, ανάλογα με τις δόσεις.
Ο υπνοθεραπευτής ανέφερε ότι ο ίδιος είχε λάβει 200 ευρώ από όμιλο για τις υπηρεσίες του και είχε ζητήσει τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να εκδώσει τιμολόγιο.
Τι λέει για το «θα τον στριμώξω»
Ο Νάσος Κομιανός επιχείρησε επίσης να εξηγήσει το μήνυμα «θα τον στριμώξω», υποστηρίζοντας ότι η φράση έχει παρερμηνευθεί.
Κατά τον ίδιο, εννοούσε ότι θα επιχειρούσε να «τακτοποιήσει» ή να συζητήσει το ζήτημα και όχι κάτι περισσότερο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο δεύτερο μήνυμα, «σε πήρα στον λαιμό μου», που έστειλε στην 56χρονη γιατρό.
Όπως υποστήριξε, η φράση συνδεόταν με το γεγονός ότι ο ίδιος είχε μεσολαβήσει μετά από προσωπική παράκληση του Γιώργου Μαζωνάκη.
«Ο Γιώργος, όταν έφυγα από το μαγαζί, μου έσφιξε το χέρι και μου λέει: “Νάσο, βοήθησέ με, βοήθα με. Σε παρακαλώ”. Του είπα: “Θα κάνω ό,τι μπορώ”», ανέφερε.
Σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, όταν πληροφορήθηκε ότι είχε σημειωθεί θάνατος και όχι ένα παροδικό ιατρικό επεισόδιο, αισθάνθηκε ότι είχε φέρει τη γιατρό σε δύσκολη θέση μέσω της δικής του μεσολάβησης.
«Εγώ είμαι με την πεποίθηση ότι είναι ζωντανός αυτός ο άνθρωπος», τόνισε αναφερόμενος στη χρονική στιγμή κατά την οποία έστειλε το μήνυμα.
«Δεν υπήρχε παθολόγος μέσα στο ιατρείο»
Ο υπνοθεραπευτής μίλησε και για τη λειτουργία του ιατρείου και τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο του τραγουδιστή.
Όπως είπε, θεωρούσε δεδομένο ότι η 56χρονη ήταν γιατρός και συγκεκριμένα γυναικολόγος-μαιευτήρας. Παράλληλα, υποστήριξε ότι στο ιατρείο δεν υπήρχε παθολόγος.
«Άλλα πράγματα γινόντουσαν. Βιοσυντονισμοί, καθαρισμοί του εντέρου, είχαν κάτι συσκευές που φωτογράφιζαν και απεικόνιζαν την αύρα. Γενικώς ό,τι είναι της μόδας στο new age περιβάλλον», ανέφερε.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε αντιληφθεί πως ενδεχομένως υπήρχαν ζητήματα νομιμότητας στη λειτουργία του χώρου, λέγοντας ότι η παρουσία γνωστών επιχειρηματιών και άλλων πελατών τού δημιουργούσε την εντύπωση ότι επρόκειτο για νόμιμη δραστηριότητα.
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι δύο γιατροί είχαν σημαντική πελατεία και ανθρώπους που εξέφραζαν μεγάλη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό τους, σημειώνοντας όμως ότι μετά τον θάνατο του Μαζωνάκη έχουν δημοσιοποιηθεί και καταγγελίες από άτομα που δηλώνουν δυσαρεστημένα από τις υπηρεσίες τους.
«Δεν μπορεί να με λασπώνουν με αυτόν τον τρόπο»
Ο Νάσος Κομιανός εξέφρασε, τέλος, την έντονη ενόχλησή του για δημοσιεύματα και αναφορές γύρω από το πρόσωπό του, τονίζοντας ότι δεν είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση.
Υποστήριξε ότι έχουν κυκλοφορήσει ψευδείς πληροφορίες για το επαγγελματικό παρελθόν του και απέρριψε ισχυρισμούς ότι είχε εργαστεί ως φωτογράφος ή κτηνίατρος.
«Δεν μπορεί να λένε πράγματα που δεν ισχύουν για μένα», δήλωσε, κάνοντας λόγο για δημόσιο διασυρμό και υποστηρίζοντας ότι η ζημιά που έχει προκληθεί στην εικόνα του ενδέχεται να μην αποκατασταθεί ποτέ.
Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη συνεχίζονται, με τις Αρχές να εξετάζουν καταθέσεις, ηλεκτρονικές επικοινωνίες και άλλα στοιχεία της δικογραφίας.