Ερωτηματικά για την επίθεση στο Παρίσι: Ο δράστης δεν εμπλέκεται έως τώρα σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες

 
Τι εντόπισαν σε διαμέρισμα που νοίκιαζε στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας

Ενημερώθηκε: 03/02/17 - 23:49

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Παρισιού σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σημείωσε πως από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να εμπλέκει τον δράστη της σημερινής επίθεσης στο Λούβρο με οποιαδήποτε άλλη τρομοκρατική ή παράνομη ενέργεια.

Σύμφωνα με πηγές, ο δράστης είναι 29 ετών και ονομάζεται Αμπντάλα Ρέντα αλ Χαμάμι.

Αναλυτικά ο εισαγγελέας François Molins επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον δράστη να φτάνει με νόμιμη βίζα στη Γαλλική πρωτεύουσα στις 26 Ιανουαρίου του 2017 όταν και προχώρησε στην ενοικίαση διαμερίσματος στο 8ο διαμέρισμα.


Μία ημέρα μετά (σ.σ 27η Ιανουαρίου) ο δράστης επισκέφθηκε κατάστημα με είδη για επαγγελματίες μάγειρες στο 11 διαμέρισμα όπου και αγόρασε καταβάλλοντας το ποσό των 680 ευρώ δύο μασέτες. Την ίδια ημέρα προχώρησε και στην ενοικίαση αυτοκινήτου με τη χρήση του διαβατηρίου του.

Ο François Molins σημείωσε πως οι αρχές προχώρησαν σε έρευνες στο διαμέρισμα το οποίο ο δράστης νοίκιασε και βρήκαν μεταξύ άλλων το διαβατήριό του, άδεια παραμονής στην Σαουδική Αραβία, τις θήκες από τις μασέτες, το ποσό των 965 ευρώ και μία φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Παρισιού που έχει αναλάβει την υπόθεση τόνισε πως σε επικοινωνία που έχει υπάρξει με τις αρχές τόσο της Αιγύπτου όσο και της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει προκύψει κάποια σύνδεση του δράστη με τζιχαντιστές ή τρομοκρατία στοιχείο το οποίο αναμφίβολα γεννά μεγάλα ερωτηματικά για τα κίνητρα της πράξης.

Σχετικά Θέματα:

Επίθεση στο Παρίσι: Αιγύπτιος ο δράστης, μπήκε από το Ντουμπάι

Γαλλία: Στρατιώτης άνοιξε πυρ στο μουσείο του Λούβρου αφού δέχθηκε επίθεση

Σοβαρό περιστατικό ασφάλειας στο Λούβρο – Στρατιώτης άνοιξε πυρ όταν δέχτηκε επίθεση