Τους έταζε δήθεν πολυτελή αυτοκίνητα σε καλές τιμές από πλειστηριασμούς και “δάγκωσε” 126.000 ευρώ!

 
Τους έταζε δήθεν πολυτελή αυτοκίνητα σε καλές τιμές από πλειστηριασμούς και “δάγκωσε” 126.000 ευρώ!

Ενημερώθηκε: 07/02/17 - 18:16

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Συνελήφθη στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, ένας 31χρονος Έλληνας, για απάτες σε βάρος πολιτών, υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων. Συγκατηγορούμενος του δράστη, στην ίδια υπόθεση είναι και ένας 26χρονος Έλληνας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη από κοινού κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 31χρονος με το πρόσχημα ότι τυγχάνει έμπορος αυτοκινήτων, με υψηλές γνωριμίες τόσο σε τράπεζες της χώρας, όσο και στην εισαγωγή αυτοκινήτων από το εξωτερικό, έπειθε τα θύματά του ότι μπορεί να τους προμηθεύσει αυτοκίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές, είτε κατασχεμένα με τη διαδικασία του πλειστηριασμού, είτε προβαίνοντας σε εισαγωγή αυτοκινήτων.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 31χρονος κατά το τελευταίο δεκάμηνο εξαπάτησε με τον προαναφερόμενο τρόπο 7 πολίτες, στις περιοχές της Ελευσίνας, του Χαϊδαρίου και της Κορίνθου, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 126.800 ευρώ. Από ένα από τα θύματά του μάλιστα, κατάφερε να πάρει 60.000 ευρώ, δίχως βεβαίως το θύμα του να δει ποτέ το αυτοκίνητο των... ονείρων του! Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.