Συμπλοκές αγροτών με ΜΑΤ και μάχες σώμα με σώμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

 
Συμπλοκές αγροτών με ΜΑΤ και μάχες σώμα με σώμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ενημερώθηκε: 08/03/17 - 15:01

Πεδίο μάχης έγινε το πρωί, λίγο μετά τις 9, ο χώρος έξω από του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου έλαβαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αγροτών και ανδρών των ΜΑΤ.

Αιτία η άρνηση του υπουργού να δεχτεί αντιπροσωπεία των αγροτών αποτελούμενη από 40 άτομα. Αγαναχτισμένοι αγρότες από την άρνηση του υπουργού, άρχισαν με τις μαγκούρες τους αρχικά να σπάνε τζάμια από τις κλούβες και στη συνέχεια στράφημκαν με τις μαγκούρες εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ. Η αστυνομία "απάντησε" με ρίψη χημικών, ενώ προσπάθησε να απωθήσει τους διαδηλωτές, με χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, οι οποίοι διασκορπίστηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Βάθη.

Είχε προηγηθεί ένα πρώτο κύμα έντασης όταν οι αγρότες έφτασαν στο υπουργείο. Αυτό που προκάλεσε την ένταση ήταν η παρουσία του φραγμού της αστυνομίας με κλούβες μπροστά στην είσοδο του υπουργείου. Κάποιοι θερμόαιμοί επιτέθηκαν εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην περιοχή, αλλά το επεισόδιο έληξε όταν ψυχραιμότεροι αγρότες τους συγκράτησαν. Βέβαια είχε προηγηθεί ρίψη χημικών για να αποτραπεί η διαφαινόμενη επιθεση.

Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμήσει μιας και ο υπουργός δέχτη ολιγομελή αντιπροσωπεία τους.

δε θα μπορούσε να επιτρέψει την κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου από ακραία στοιχεία

Προηγουμένως ο κ. Αποστόλου είχε δηλώσει ότι .

Υπενθυμίζουμε ότι περισσότεροι από 1.000 αγρότες από την Κρήτη έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά για να λάβουν μέρος στο αγρορτικό συλλαλητήριο με βασικά αιτήματα το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Πορεία προς την πλατεία Κουμουνδούρου πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι αγρότες

Στην πλατεία Κουμουνδούρου έφτασαν οι αγρότες (13.45), οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο να διαμαρτυρηθούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί επί της Πειραιώς προκειμένου να εμποδίσουν τους αγρότες να προσεγγίσουν την είσοδο των γραφείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Συλλαλητήριο αγροτών της Κρήτης: Ενταση και χημικά έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Παραμένουν οι διαφορές παρά την πρόοδο στη διαπραγμάτευση

ΚΑΙΡΟΣ 8/3//2017: βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές

Η ΕΡΤ "έκοψε" την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Κάλυμνο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Στο λιμάνι του Πειραιά εκατοντάδες αγρότες από όλη την Κρήτη για το συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη

Ν. Αναστασιάδης: Δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ ελληνικής και κυπριακής πλευράς