Δ. Τζανακόπουλος: Ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων - αντίμετρων

 
Δ. Τζανακόπουλος: Ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων - αντίμετρων

Ενημερώθηκε: 13/03/17 - 15:15

Ταυτόχρονα με τα μέτρα επιβάρυνσης θα νομοθετηθούν τα αντίμετρα και θα υλοποιηθούν στη βέβαιη περίπτωση που θα έχει επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% του 2018, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή το έγγραφο του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ στην ολλανδική βουλή στο οποίο γίνεται λόγος για ενεργοποίηση των θετικών μέτρων αν υπάρξει διαρθρωτικός δημοσιονομικός χώρος πάνω από τους στόχους του προγράμματος.

Η κυβερνητική πλειοψηφία απαριθμεί 153 βουλευτές, δεν υπάρχει λόγος για αναζήτηση μεγαλύτερης πλειοψηφίας, ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας στα όσα δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης για ανάγκη ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, καθώς τα μέτρα αφορούν το 2019 και μετά.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, η κυβέρνηση θα καλέσει το σύνολο των κομμάτων να υπερψηφίσει τα μέτρα αυτά. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η δήλωση Σκουρλέτη είναι «πολιτική άποψη».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις φορολογικές ελαφρύνσεις των βουλευτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως με τις τελευταίες ρυθμίσεις οι βουλευτές έχουν υποστεί σημαντικές επιβαρύνσεις και πολύ σύντομα - βάσει των αποφάσεων του πρωθυπουργού- το φορολογικό καθεστώς τους θα εξισωθεί με αυτό των υπόλοιπων πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ 13/3/2017: Βροχές στα βόρεια - Χιόνια στα ορεινά

Η περιφέρεια του Παρισιού υποχρεώνει τους εργάτες σε οικοδομές να μιλάνε μόνο γαλλικά

Γεμάτο κενά το παζλ της διαπραγμάτευσης