Επέστρεψαν στην "μονταζιέρα" οι Τούρκοι:"Έστησαν" νέο σκηνικό έντασης στα Ίμια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 
Νέα "μονταζιέρα" των τουρκικών ΜΜΕ: Έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο "καταδίωξης" ελληνικού πλοίου του Λιμενικού στα Ίμια

Ενημερώθηκε: 19/04/17 - 16:21

ΙΜΙΑ: Τα τουρκικά ΜΜΕ επέστρεψαν μετά από καιρό στην περίφημη "μονταζιέρα", στήνοντας ένα ακόμα "επεισόδιο" μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής.

Μάλιστα, δημοσιοποίησαν και σχετικό βίντεο με το περιστατικό που, σύμφωνα με εκείνους, έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης. Στο βίντεο σύμφωνα με τις περιγραφές τους, φαίνεται ένα τουρκικό πλοίο του Λιμενικού να καταδιώκει ένα ελληνικό ενώ κατευθυνόταν προς τα Ίμια.

Το ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής ενώ περίμενε μπροστά από την Καλόλιμνο, στη συνέχεια πέρασε δύο μίλια ανοιχτά του νησιού Τσαβούς (Φανάρι στα ελληνικά) και μετά προσπάθησε να πλησιάσει τα Ίμια. Τότε, το τουρκικό σκάφος επενέβη και έβγαλε το ελληνικό πλοίο εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Μάλιστα κατά την καταδίωξη τα πλοία και των δύο χωρών πλησίασαν έως και 2 μέτρα το ένα το άλλο. Το ελληνικό προσπάθησε να πάει μπροστά στις βραχονησίδες Ίμια, αλλά το τουρκικό πλοίο το εμπόδισε, όπως αναφέρεται.

Αφού υπενθυμίζεται η επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ τη Μ. Πέμπτη στην Καλόλιμνο με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, αλλά και η παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, τώρα άλλο ένα περιστατικό προστίθεται με την παραβίαση –όπως αναφέρεται- των τουρκικών χωρικών υδάτων στην περιοχή από ελληνικά σκάφη του λιμενικού.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:


Σχετικά Θέματα:

Guardian: Φόβοι για ατύχημα στο Αιγαίο

Τουρκικό παραλήρημα την 25η Μαρτίου: Τα νησιά (μας) τελούν υπό ελληνική στρατιωτική κατοχή!

Περιμένουν προβοκάτσια σε Θράκη και Αιγαίο

Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση

Δημοψήφισμα για τα νησιά του Αιγαίου που... δήθεν έχουμε αρπάξει θέλουν οι Τούρκοι