Τελικός Final Four - Oύντο: Να είστε έτοιμοι να δείτε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι

 
Τελικός Final Four - Oύντο: Να είστε έτοιμοι να δείτε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι

Ενημερώθηκε: 21/05/17 - 12:49

Τελικός Final Four - Τα 2 μέτρα και 8 εκατοστά του κορμιού του αποτελούν φόβητρο για κάθε αντίπαλη φροντ λάιν.

Ολυμπιακού

Οι ψηλοί του θα πρέπει να βρουν τρόπο να νικήσουν τον Έκπε Ούντο στον αποψινό τελικό (21/5, 21:00) με τη Φενερμπαχτσέ... κάτι που δεν κατάφερε η Ρεάλ, καθώς σημείωσε 18 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ, στον ημιτελικό.

Ο 30χρονος Αμερικανός ΝΒΑερ αρνείται τον τίτλο του φαβορί, αρνείται και να... αποκαλύψει την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά μιλά για το μάθημα που πήραν αυτός και οι συμπαίκτες του στον χαμένο –από την ΤΣΣΚΑ- τελικό του 2016, στο Βερολίνο.

«Πρέπει να τελειώνουμε τα παιχνίδια και να μένουμε αληθινοί στους εαυτούς μας» δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) και το Πρακτορείο Sport. «Το μόνο που θα σας πω είναι να είστε έτοιμοι να παρακολουθήσετε αυτό το παιχνίδι. Σας υπόσχομαι πως θα δείτε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι!»

-Εκπε, χρειαζόσουν 2 ασίστ περισσότερες για να κάνεις triple double στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ήταν μία μεγάλη νύχτα, ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Είμαι ευγνώμων στους συμπαίκτες μου. Είναι πάντα αμφίδρομο. Εχω εκπληκτικούς συμπαίκτες. Με έβρισκαν και τους έβρισκα στο παιχνίδι. Εμείς απλά ακουλουθήσαμε κατά γράμμα το πλάνο της ομάδας μας».

-Εσύ τις λες; Είσαστε το φαβορί;

«Δεν υπάρχουν φαβορί! Απομένουν 40 λεπτά για να σηκώσουμε το τρόπαιο. Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλή σεζόν, όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης και η ΤΣΣΚΑ βέβαια, οι οποίες είναι εκτός τελικού. Τώρα η σεζόν τελειώνει και τα τελευταία 40 λεπτά θα δείξουν ποιος θα είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης».

-Τι μάθατε Έκπε από την ήττα σας στην παράταση στον περυσινό τελικό με την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο;

«Ότι πρέπει να τελειώνουμε τα παιχνίδια και ότι πρέπει να μένουμε αληθινοί στους εαυτούς μας».

-Και όσον αφορά στην τακτική; Είστε και οι δύο, ομάδες με αμυντική προσήλωση;

(Γελάει) «Όχι, όχι! Δεν θα σας μιλήσω γι' αυτό. Δεν μπορούμε να διαρρέουμε τα μυστικά μας. Το μόνο που θα σας πω είναι να είστε έτοιμοι να παρακολουθήσετε αυτό το παιχνίδι. Σας υπόσχομαι πως θα δείτε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι!»