Αιματηρό τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

 
Αιματηρό τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Ενημερώθηκε: 04/06/17 - 03:31

Ο φόβος και ο τρόμος πλανιέται και πάλι πάνω από το Λονδίνο! Τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στο κέντρο του Λονδίνου. Η πρώτη επίθεση έγινε όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στην London Bridge. Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στην παλιότερη αγορά του Λονδίνου το Borough Market. Και η τρίτη στην περιοχή Vauxhall. Σύμφωνα με τις αρχές υπάρχουν πάνω από έναν νεκρό και αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών.

´Ολα ξεκίνησαν όταν ένα λευκό βαν έπεσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα πάνω στον κόσμο που βρισκόταν σε μια από τις πιο πολυσύχναστσε γέφυρες της πόλης, την London Bridge . Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20 πεζούς που παρασύρθηκαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετά το περιστατικό αυτό, ο οδηγός του λευκού βαν βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να μαχαιρώνει περαστικούς αδιακρίτως. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο οδηγός του βαν είχε και συνεργούς.

Η αστυνομία αναζητεί τρεις υπόπτους ένοπλους ντυμένους με στολές στρατιωτικές.

Στην περιοχή του Borough Market, στην πιο παλιά αγορά της πόλης, σημειώθηκε η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση. Οι πρώτες μαρτυρίες μιλάνε για πυροβολισμούς από τους αγνώστους δράστες σε εστιατόριο της περιοχής..

Στην περιοχή Vauxhall έγινε η Τρίτη επίθεση για την οποία οι αρχές δεν έχουν δώσει στοιχεία. Πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης μιλούν για επιθέσεις με μαχαίρι, αλλά και πυρά από όπλα.

Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους Λονδρέζους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.Δείτε το μήνυμα που στέλνει η Μητροπολιτική Αστυνομία στους Βρετανούς πολίτες από τους οποίους ζητά να "τρέξουν", να "κρυφτούν" και να "μιλήσουν" στις αρχές για ότι υποπέσει στην αντίληψης τους:

Η πρωθυπουργός τη Βρετανίας Μέι βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πρωθυπουργικό γραφείο απ´ όπου συντονίζει τις επιχειρήσεις των αρχών ασφαλείας, ενώ για αύριο έχει συγκαλέσει εκτάκτως σε συνεδρίαση την ομάδα "Κόμπρα" που χειρίζεται τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δηλώσεις συμπαράστασησ έστειλαν από την πρώτη στιγμή ξένοι ηγέτες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Δείτε το tweet του Αμερικανούσια Προέδρου λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση:

Η επίθεση γίνεται λίγα 24ωρα πριν τις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου στην Βρετανία.

Να θυμίσουμε ότι το νέο αυτό αιματηρό περιστατικό γίνεται λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.