«Χρυσοί» στο παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοΐας οι Μάντης - Καγιαλής

 
«Χρυσοί» στο παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοΐας οι Μάντης – Καγιαλής

Ενημερώθηκε: 11/06/17 - 21:08

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Σαταντέρ κατέκτησαν οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής και παραμένουν στην κορυφή της παγκόσμια ιστιοπλοϊας.

Από την αρχή των αγώνων έδειξαν ότι ήταν το φαβορί. Σήμερα στο Medal Race όπου ήταν αγώνας τακτικής έκαναν μία συντηρητική κούρσα για να διατηρήσουν τα πρωτεία.

Ο Τάκης Μάντης δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό:

«Στόχος μας σήμερα ήταν να διατηρηθούμε κοντά στους Αμερικάνους και στους Αυστριακούς για να κλειδώσουμε το χρυσό. Και το πετύχαμε. Δουλεύουμε σκληρά για να διατηρηθούμε στην κορυφή και να ανέβουμε ακόμη περισσότερο ως αθλητές με την συνεργασία του προπονητή μας, Μάκη Ωρολογά. Τώρα θα πανηγυρίσουμε στον... αέρα αφού επιστρέφουμε σήμερα στην Ελλάδα».

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Αυστριακοί ενώ οι αμερικάνοι έμειναν εκτός μεταλλίων αφού το ιταλικό πλήρωμα με τους Φεράρι και Καλάμπρο έκαναν εκπληκτική κούρσα στο Medal Race τερμάτισαν πρώτοι και κάλυψαν τη διαφορά από τους Αμερικάνους Μακνέι και Χιους στη γενική βαθμολογία και ανέβηκαν εκείνοι στο βάθρο.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στους χρυσούς αθλητές που κατάκτησαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της κλάσης 470 στο Σανταντέρ της Ισπανίας.

«Συνεχίζοντας την λαμπρή παράδοση των Ελλήνων Αθλητών στην ιστιοπλοΐα και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποδείξατε ότι η κορυφή σας ανήκει ως αποτέλεσμα των, ήδη αναγνωρισμένων, μεγάλων αθλητικών ικανοτήτων σας αλλά και του υποδειγματικού αθλητικού ήθους σας. Θερμά συγχαρητήρια»

Ασημένιο η Καραχάλιου

Η Βασιλεία Καραχάλιου κατέκτησε τo ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοϊας, στην κατηγορία Laser Standard, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Σανταντέρ της Ισπανίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από την πρώτη ημέρα των αγώνων ήταν μέσα στα μετάλλια, προκρίθηκε στην κούρσα των μεταλλίων, όπου συμμετείχαν οι δέκα πρώτες της κατάταξης και το πρωί ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου. Πρώτη ήταν η Βελγίδα Εύη Βαν Άκερ και τρίτη η Ντολόρες Φραντσίνι από την Ουρουγουάη.