Φωτιά σε ουρανοξύστη στο Λονδίνο: Συνεχίζονται οι έρευνες-Μέι και... Αντελ στον τόπο της δυστυχίας

 
Φωτιά σε ουρανοξύστη στο Λονδίνο: Συνεχίζονται οι έρευνες-Μέι και... Αντελ στον τόπο της δυστυχίας

Ενημερώθηκε: 15/06/17 - 12:43

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μετέβη σήμερα στο κτίριο κατοικιών του δυτικού Λονδίνου που καταστράφηκε χθες Τετάρτη από πυρκαγιά, όπως είπε ένας φωτογράφος του Reuters.

Μέι

Φωτογραφία που τράβηξε ο Πίτερ Νίκολς δείχνει την να περπατάει μαζί με μια ομάδα πυροσβεστών και λίγο πιο κάτω ένα πυροσβεστικό όχημα.

θυμάτων

Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στον Grenfell Tower του βόρειου Κένσινγκτον αλλά ο αριθμός των αναμένεται να αυξηθεί.

Η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε σήμερα ότι οι πυροσβέστες έφθασαν στον τελευταίο όροφο του 24ώροφου κτιρίου εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο που κάηκε χθες, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα γιατί δεν είναι ασφαλές γι αυτούς να περπατούν στις άκρες των καμένων χώρων του.

Σε συνέντευξή της στο ITV, η Κότον είπε ότι "κάποιες από τις εσωτερικές δομές (του κτιρίου) δεν θεωρούνται αυτή τη στιγμή ασφαλείς, ωστόσο είναι ασφαλής ο κεντρικός πυρήνας του. Επομένως, οι πυροσβέστες μου ανέβηκαν στον τελευταίο όροφο χθες το βράδυ, πραγματοποίησαν την αρχική, σύντομη έρευνα από τις εισόδους των διαμερισμάτων".

"Παρότι έχουμε ανέβει εκεί, δεν έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε ενδελεχή έρευνα και μέχρι να μπορέσουμε να καταστήσουμε ασφαλές το κτίριο δεν θέλω να διακινδυνεύσω την ασφάλεια των πυροσβεστών μου αυτή τη στιγμή".

Η Κότον είπε ότι στατικοί μηχανικοί και ειδικοί αστικής έρευνας και διάσωσης θα επιθεωρήσουν το κτίριο σήμερα και όταν κριθεί ασφαλές θα πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα.

Η Αντέλ στην ολονυκτία για τα θύματα του Πύργου Grenfell

πυρκαγιά

Η τραγουδίστρια Αντέλ ήταν ανάμεσα στον κόσμο που συγκεντρώθηκε τη χθεσινη νύχτα κοντά στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών του δυτικού Λονδίνου που καταστράφηκε από , σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος δώδεκα ανθρώπων και ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο 24ωροφο Πύργο Γκρένφελ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Η γεννημένη στο Λονδίνο ποπ σταρ εντοπίστηκε από τη χρήστρια FourMee του Instagram, η οποία ανάρτησε τρεις σκοτεινές φωτογραφίες. Η FourMee είπε ότι ο σύζυγος της τραγουδίστριας Σάιμον Κονέκι ήταν μαζί της. "Μόλις εντοπίστηκαν @Αντέλ και Σάιμον Κονέκι να επισκέπτονται τον Πύργο Γκρένφελ. Αυτή φορούσε αμπάγια. Σεβασμός προς τους δύο σας", έγραψε η χρήστρια στην ανάρτησή της.

Η Αντέλ που συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων και εισιτηρίων σε συναυλίες παγκοσμίως, δεν ανέφερε την παρουσία της στο σημείο αυτό, ούτε έκανε καμιά δήλωση. Στο λογαριασμό της στο Twitter ουδεμία αναφορά υπήρχε.

Οι θαυμαστές της εξαίρουν τη συμπόνια που επιδεικνύει η 29χρονη συνθέτης σε δύσκολες στιγμές και τη διακριτικότητά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά σε ουρανοξύστη στο Λονδίνο: Φόβοι για περισσότερους νεκρούς

Φωτιά σε ουρανοξύστη στο Λονδίνο: Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το φλεγόμενο κτίριο

Θέση πάρκινγκ πουλήθηκε για 592.000 ευρώ!