Υπερφρεγάτα στέλνουν οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ

 
Υπερφρεγάτα στέλνουν οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ

Ενημερώθηκε: 13/07/17 - 18:12

Με ανακοίνωσή του πριν από λίγο το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας ενημερώνει ότι στέλνει τη φρεγάτα "Γκιοκτσέαντά" (Ίμβρος στα ελληνικά) στην Κύπρο για να παρακολουθεί τις γεωτρήσεις στην περιοχή, η όποια μάλιστα τελεί υπό τον ασφυκτικό ναυτικό κλοιό αμερικανικών πολεμικών σκαφών, γαλλικών, ελληνικών και του Ισραήλ.

Η φρεγάτα αυτή νηολογήθηκε μόλις πέρυσι και φέρει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η προκλητική τοποθέτηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου, ότι η Τουρκία θα λάβει μέτρα μετά την έναρξη ερευνητικών, προσθέτοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα σε αυτά τα κοιτάσματα…

Ο Τσαβούσογλου εξήγησε πως τα υπουργεία Ενέργειας και Εξωτερικών της Τουρκίας συνεργάζονται για να καταρτίσουν ένα σχέδιο με τα μέτρα που θα ληφθούν σε απάντηση στις «μονομερείς», όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της ελληνικής πλευράς.

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε μάλιστα εξίσου προκλητικά, ότι η αποστολή ενός πλοίου γεωτρήσεων δείχνει την «ανειλικρίνεια» της ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού.

Σχετικά Θέματα:

Γεώτρηση δίπλα στο αεροπλανοφόρο - Προκαλεί χωρίς να παρανομεί η Τουρκία - Με αντίποινα απειλεί ο Τσαβούσογλου

Ασυνήθιστη νυχτερινή εμφάνιση τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο - Εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν

Ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα της τοποθέτησης του της πλατφόρμας "West Capella" με το γεωτρύπανο στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ