Έσκασε η...φούσκα της Κίνας: Τέλος τα λεφτά στο ποδόσφαιρο!

 
Έσκασε η...φούσκα της Κίνας: Τέλος τα λεφτά στο ποδόσφαιρο!

Ενημερώθηκε: 27/07/17 - 15:24

Τα τελευταία δυο χρόνια, στην Κίνα γινόταν μια... ποδοσφαιρική επανάσταση! Οι ομάδες του πρωταθλήματος, ξόδευαν αλόγιστα, αμύθητα ποσά, προκειμένου να φέρουν στη χώρα, αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Θέλετε και ονόματα; Εζέκιελ Λαβέτσι: 43.000.000 € το χρόνο. Κάρλος Τέβες: 37.500.000 € το χρόνο. Οσκάρ: 24.400.000 € το χρόνο. Χουλκ: 21.000.000 €, είναι κάποιοι από τους πολλούς που είπαν "όχι" την δόξα της Ευρώπης για τα πολλά λεφτά των Κινέζων.

Σε αυτούς προσθέστε και τον "δικό" μας, Απόστολο Γιάννου, που αν και αναπληρωματικός στην Guangzhou R&F βλέπει το λογαριασμό του να αυξάνεται κατά 1.600.000 €!

Σύμφωνα, όμως με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών (FIFPro) δεν υπάρχει πλέον, το "σακούλι" που έβγαζε εκατομμύρια, με αποτέλεσμα οι ξένοι παίκτες που πήγαν στην Κίνα, να περιμένουν μάταια τα χρήματα τους!

Το φαινόμενο αυτό, αρχίζει και εξαπλώνεται σε ολόκληρη στην Ασία. Δυστυχώς για τους ξένους παίκτες δεν υπάρχει τρόπος να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα, αφού ο σύνδεσμος επαγγελματιών ποδοσφαιριστών τους έχει... ξεχάσει και καλύπτει μόνο τους ντόπιους.

Η FIFPro εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό την ενημέρωση και την προσπάθεια να βρεθεί λύση για να μην χάσουν τα χρήματα τους οι ποδοσφαιριστές που δεν είναι τόσο... λαμπεροί όπως κάποιοι άλλοι συνάδελφοι τους.