Λέσβος: Πάλεψε η ηλικιωμένη μάνα να σώσει τους δύο γιους της μέσα στο φλεγόμενο σπίτι μάταια όμως

 
Λέσβος: Πάλεψε η ηλικιωμένη μάνα να σώσει τους δύο γιους της μέσα στο φλεγόμενο σπίτι μάταια όμως

Πηγή Φωτογραφίας: lesvosnews

Ενημερώθηκε: 11/08/17 - 12:41

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε περίπου μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Πολιχνίτου Λέσβου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά σε μονοκατοικία που διέμεναν δύο αδέρφια 56 και 54 ετών αντίστοιχα.

Τα δύο αδέρφια αντιμετώπιζαν νοητική στέρηση και ο ένας και κινητικά προβλήματα και έμεναν στο ισόγειο. Στον υπερκείμενο όροφο της διώροφης μονοκατοικίας διέμενε η 76χρονη μητέρα τους που αντιλήφθηκε τους καπνούς και έσπευσε κάτω να τους βοηθήσει.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε αργότερα και όντας σε κατάσταση σοκ, είδε τους δύο γιους της να βήχουν έντονα, να είναι πεσμένοι στο πάτωμα και το σπίτι να έχει γεμίσει καπνούς. Προσπάθησε να τους σηκώσει και να τους σύρει, δεν τα κατέφερε όμως και έσπευσε να ανοίξει την πόρτα, πιστεύοντας έτσι ότι θα έμπαινε καθαρός αέρας και θα συνέρχονταν, όμως το οξυγόνο που μπήκε απότομα στο σπίτι φούντωσε την φωτιά αστραπιαία και μετέτρεψε στο σπίτι σε κόλαση.

Μόλις που πρόλαβε η ηλικιωμένη να βγει έξω καλώντας σε βοήθεια τους γείτονες που ούτε αυτοί κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, ακόμα και κάποιοι που έπεσε μπρούμυτα σε μία απόπειρα να βοηθήσουν...

Η Πυροσβεστική κλήθηκε όταν ήδη είχαν συμβεί όμως όλα αυτά και όταν έφτασε ήδη είχε καταρρεύσει η στέγη και είχε καταπλακώσει τα δύο αδέρφια που εγκλωβίστηκαν στα φλεγόμενα χαλάσματα και απανθρακώθηκαν.

Στο σημείο έφτασαν 10 άντρες με 4 οχήματα και όταν κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά και να εισέλθουν στα ερείπια του σπιτιού εντόπισαν κάτω από τα χαλάσματα, νεκρούς τους δύο άντρες που τους ανέσυραν.
Μετά από αρκετή προσπάθεια, η φωτιά κατεσβέσθη ενώ πλέον γίνεται έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, μέχρι να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας.

Η ηλικιωμένη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του νησιού για προληπτικούς λόγους ανέφερε ότι ίσως να ξέσπασε η φωτιά από αναμμένο μάτι στην κουζίνα ή από το καντήλι, ωστόσο η κουζίνα που εξετάστηκε ήταν κλειστή και έτσι η έρευνα συνεχίζεται και θα οριστεί πραγματογνώμονας.

Σχετικά Θέματα:

Νεκρά δύο αδέρφια από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους στη Λέσβο