Ανατριχίλα με το «γράμμα του διαβόλου» από καλόγρια

 
Ανατριχίλα με το «γράμμα του διαβόλου» από καλόγρια

Ενημερώθηκε: 13/09/17 - 14:14

Στο σκοτεινό διαδίκτυο κρυβόταν το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση του μυστηριώδους «γράμματος του διαβόλου», το οποίο έγραψε πριν από τρεισήμισι αιώνες καθολική μοναχή στην Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι «είχε μπει ο διάβολος μέσα της και κινούσε το χέρι της».

Το περιεχόμενό του φαίνεται ότι περιέχει σατανικά μηνύματα, ύβρεις προς τον Θεό, ενώ γίνεται και αναφορά στην αρχαία ελληνική μυθολογία.

Ηταν 11 Αυγούστου του 1676 όταν οι μοναχές του μοναστηριού της Πάλμα ντι Μοντεκιάρο, στο Αγκριτζέντο, βρήκαν την αδελφή Μαρία Κροτσιφίσα στο κελί της καλυμμένη με μελάνι να κρατάει μια χειρόγραφη επιστολή με ακαταλαβίστικα σύμβολα. Τους είπε ότι είχε δώσει μάχη με τα δαιμόνια και όταν την έχασε, ο Διάβολος πήρε τον έλεγχο του σώματός της. Η γραφή ήταν τόσο πολύπλοκη που κανείς μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να την κατανοήσει.

Τη λύση έδωσαν επιστήμονες του Επιστημονικού Κέντρου Λούντουμ της Κατάνια, χρησιμοποιώντας πρόγραμμα υπολογιστή με εξελιγμένο αλγόριθμο, ανάλογο με εκείνα των μυστικών υπηρεσιών.
Μια και τέτοια προγράμματα δεν κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ντανιέλε Αμπάτε, το εντόπισαν στο σκοτεινό διαδίκτυο.

«Βάλαμε στο πρόγραμμα το αρχαίο ελληνικό και το λατινικό αλφάβητο, καθώς επίσης το αλφάβητο που χρησιμοποιούσε η γερμανική φυλή των Ρούνων και οι Γιαζίντι» εξηγεί στη «La Stampa» ο Αμπάτε. Πρόσθεσε ότι επέλεξαν αυτές τις γλώσσες διότι πίστευαν ότι η μοναχή Μαρία Κροτσιφίσα τις γνώριζε και ότι επινόησε η ίδια την κρυπτογραφημένη γραφή.

Το περιεχόμενο

Η «μετάφραση» που έκανε ο αλγόριθμος έδειξε ότι το περιεχόμενο του γράμματος, αν και δεν ήταν πάντα απόλυτα κατανοητό, «ήταν πράγματι διαβολικό» όπως λέει χαρακτηριστικά ο Αμπάτε.

«Ο Θεός ήταν επινόηση του ανθρώπου και αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί για κανέναν» αναφέρει, ενώ σε άλλο σημείο αποκαλεί τον Θεό, τον Χριστό και το Αγιο Πνεύμα «νεκρά βάρη», προσθέτοντας ότι «ο Θεός νομίζει ότι μπορεί να ελευθερώσει τους θνητούς». «Ισως τώρα ο Στύγιος είναι σίγουρος» λέει μια άλλη πρόταση, κάνοντας αναφορά στον Στύγιο ποταμό, ο οποίος στην αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν ο ποταμός του Κάτω Κόσμου.

Πηγή: Espresso