Αμετακίνητο το ΔΝΤ: Απαιτείται πρόοδος στα σημαντικά θέματα

Αποδέχονται την ελληνική πρόοδο, αλλά επιμένουν
Ενημερώθηκε: 20/02/17 - 19:56

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι έτοιμο ακόμα για συμφωνία συμμετοχής στο Ελληνικό Πρόγραμμα και πιστεύει ότι απαιτείται αρκετή δουλειά ακόμα και σε συμφωνία σε άλλα σημαντικά θέματα που εγείρει προς την Αθήνα και τους άλλους δανειστές.

Το Ταμείο ανακοίνωσε την επιστροφή της Αποστολής του υπό την κ. Ντέλια Βελκουλέσκου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας οι θέσεις του ΔΝΤ δεν άλλαξαν ούτε στη σημερινή συνεδρίαση και αυτό κατέστησε σαφές ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν που παραβρέθηκε στο Eurogroup με την κ. Βελκουλέσκου. Δεν συμμετείχε η κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ανακοίνωση μετά το πέρας του Eurogroup, το ΔΝΤ αναφέρει τα εξής: “Χαιρετίζουμε την πρόοδο που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Θεσμών σε βασικούς τομείς. Σε αυτή τη βάση, έχουμε συμφωνήσει να στείλει την Αποστολή (στην Αθήνα). θα απαιτηθεί μεγαλύτερη πρόοδος για να γεφυρωθούν οι διαφορές σε άλλα σημαντικά ζητήματα, και είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας staff agreement)κατά τη διάρκεια αυτής της Αποστολής. 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχετικά Θέματα:

H Αθήνα είπε "ναι" σε νέα μέτρα - Επιστρέφουν οι θεσμοί

Eurogroup: Τι θα γίνει αν τελικά αποτύχει

Γερμανία: Δεν αναμένουμε συμφωνία στο σημερινό Eurogroup

Βαυαρός υπ. Οικονομικών: Να δώσει η Ελλάδα χρυσό και ακίνητα για εγγύηση

Τα δύο σενάρια για τη διαπραγμάτευση

Αισιόδοξος για θετική σύσκεψη ο Μοσκοβισί

Σόιμπλε: Όλοι θέλουν να καταλήξουμε πραγματικά σε