Διαπραγμάτευση: Συντάξεις και «κόκκινα» δάνεια κρατούν σε... αναμονή τη συμφωνία

 
Διαπραγμάτευση: Συντάξεις και «κόκκινα» δάνεια κρατούν σε... αναμονή τη συμφωνία

Ενημερώθηκε: 29/04/17 - 12:28

Διαπραγμάτευση: Με συμφωνία στο πακέτο των μέτρων - αντίμετρων σε όλα τα θέματα, εκτός από το πακέτο των συντάξεων, το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα δεν είναι τεχνικό αλλά έχει και πολιτικές πτυχές, ολοκληρώθηκε χτες αργά το βράδυ η συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Αντίθετα υπήρξε συμφωνία στο φορολογικό πακέτο με τη μείωση του αφορολόγητου.

Υπενθυμίζεται ότι, για το ασφαλιστικό, το ΔΝΤ ζητά άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ενώ η ελληνική πλευρά έχει προτείνει να μπει πλαφόν στην περικοπή έως και 22% και να «κοπούν» και οι επικουρικές συντάξεις, για να καλυφθεί ο στόχος της εξοικονόμησης της δαπάνης των δύο δισ. ευρώ.

Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς όμως να το προσδιορίσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά, καθώς και για το ποιο μερίδιο του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα. Συζήτηση, πάντως, που θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για τα θέματα της ενέργειας, της παιδείας και της υγείας.

Ο νέος γύρος επαφών αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Σάββατο, μετά το μεσημέρι.

Διαβάστε όλα τα σχετικά θέματα για την κρίσιμη διαπραγμάτευση, ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ 29/4/2017: Τοπικές βροχές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασία