Δικαστικές περιπέτειες για τον επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη

 
Δικαστικές περιπέτειες για τον επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη

Ενημερώθηκε: 08/01/24 - 12:17

Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατηγορεί η εταιρεία DCI ADVISORS LTD τον γνωστό επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη.

Αφορμή για την μήνυση, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 12 Δεκεμβρίου, ήταν η καταγγελία της Dolphin Capital Investors, (η Dolphin Capital Investors Ltd μετονομάστηκε σε DCI ADVISORS LTD επειδή ο Μίλτος Καμπουρίδης κατέχει τον τίτλο «Dolphin»), για την ύπαρξη διμερούς συμφωνίας (call option) του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία με τον αγοραστή του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, τη εταιρεία Grivalia.

Η διμερής αυτή συμφωνία του έδινε να δυνατότητα να αποκτήσει μέχρι το 30% του «Amanzoe», χωρίς όμως να ενημερώσει τους εταίρους του στην DCI, όταν διαχειρίστηκε την πώληση το 2018. Η κίνηση αυτή, του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία, είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της DCI ADVISORS LTD (πρώην Dolphin Capital Investors Ltd).

Το «Amanzoe» στο Πόρτο Χέλι είναι ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της χώρας και περιλαμβάνει βίλες, σε μια εκ των οποίων γυρίστηκε η αμερικανική ταινία μυστηρίου «Glass Onion» με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Εντουάρτ Νόρτον και Κέιτ Χάντσον.

Δικαστικές περιπέτειες όμως αντιμετωπίζει και ο στενότερος συνεργάτης του Μίλτου Καμπουρίδη, Ματθαίος Τρούλης. Ο κ. Τρούλης, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος για πολλά χρόνια της εταιρείας  «Zoniro Α.Ε.», (της οποίας η συνεργασία με την «DCI Advisors LTD» τερματίστηκε αμέσως μετά την αποπομπή του Μίλτου Καμπουρίδη και της εταιρείας του, της «Dolphin Capital Partners»), καταδικάστηκε πρόσφατα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αναγνωριζομένου στο πρόσωπό του του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου, σε φυλάκιση 4 ετών για το αδίκημα της υπεξαιρέσεως επί αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και συγκεκριμένα για ποσό που ανέρχεται σε 4.282.058,51 ευρώ.

Η παραπομπή του, με το σχετικό αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και τελικώς η καταδίκη του, έλαβε χώρα μετά από μηνύσεις που υπέβαλε (και) εναντίον του περί τα τέλη του έτους 2012 η εταιρεία «ΦΟΡΤΟΥΝΑ Α.Ε. ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και η «ΚΑΛΗ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε για τα αδικήματα της υπεξαιρέσεως επί αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, υπερβαίνοντος το όριο των 120.000 ευρώ από διαχειριστές ξένης περιουσίας ενεργούντες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, το περιουσιακό όφελος εκ της οποίας υπερέβαινε συνολικώς το όριο των 30.000 ευρώ.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ