ΕΦΚΑ: Στόχος η έκδοση συντάξεων σε τρεις μήνες

ΕΦΚΑ: Στόχος η έκδοση συντάξεων σε τρεις μήνες
Ενημερώθηκε: 07/01/17 - 15:49

Στόχος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι στο τέλος του 2017 οι νέες συντάξεις να εκδίδονται σε μόλις τρεις μήνες, υποστήριξε ο πρόεδρος του Φορέα, Αθανάσιος Μπακαλέξης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96,0».

«Οι άμεσες προτεραιότητες είναι να εφαρμοστούν οι πρόνοιες και οι προβλέψεις, με τις οποίες έχει σχεδιαστεί o ΕΦΚΑ, για να αισθανθούν οι πολίτες τη γρήγορη και άμεση ανταπόκριση, σε όλα τα αιτήματα που εκκρεμούν» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα των συντάξεων, υποστήριξε πως είναι «επιτακτική ανάγκη να βγουν οι 100.000 αιτήσεις που εκκρεμούν, και οι νέες συντάξεις να εκδίδονται, έως το τέλος του έτους, σε τρεις μήνες».

«Δεν είναι απλό το εγχείρημα, ούτε εύκολο, καθώς ενώνονται τα εννέα ταμεία της χώρας, τα οποία καλύπτουν όλο τον ελληνικό πληθυσμό» έσπευσε να προσθέσει.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο επικεφαλής του ΕΦΚΑ διευκρίνισε ότι «αυτό είναι θέμα, το οποίο θα το δούμε στην πορεία» και συμπλήρωσε πως «πρόκειται για κάτι, το οποίο σχετίζεται με τη συνολική οικονομική της χώρας».