Εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού τα πολιτικά κόμματα

Ανατροπή στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού για πολιτικά κόμματα από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Ενημερώθηκε: 28/04/17 - 22:29

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: Αλλαγές στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα πολιτικά κόμματα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πρόταση-αλλαγή να μην αναδιαρθρώνονται χρέη κομμάτων προς Δημόσιο και τράπεζες προέρχεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, και αρχικά διέρρευσαν από αξιωματούχους του εν λόγω υπουργείου μετά την διάρκεια των επαφών τους με την τρόικα.

Νωρίτερα πάντως, κι ενώ οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης διέρρεαν ότι εκτός του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα εντάσσονταν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, λίγη ώρα αργότερα ήρθε το Υπουργείο Οικονομικών να διαψεύσει αυτές τις διαρροές.

Έτσι,σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, θα μπορούν να αναδιαρθρωθούν τα χρεη των ΜΜΕ, όμως δεν θα υφίσταται ασυλία στους τραπεζίτες που λαμβάνουν τις αποφάσεις αυτές. 

 

Τέλος ασυλίας στις αποφάσεις τραπεζιτών για εξωδικαστικό συμβιβασμό

 

Όπως έγινε γνωστό,όσον αφορά τα πολιτικά κόμματα, δεν θα υφίσταται ασυλία στις αποφάσεις που θα λαμβάνουν στελέχη των τραπεζών στην διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Παράλληλα, δεν θα υφίσταται ασυλία στις αποφάσεις που θα λαμβάνουν στελέχη των τραπεζών στην διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Γνωμοδότηση θα μπορούν να ζητούν οι τραπεζίτες από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της θα εισηγείται στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο και θα αποφασίζει.

Τέλος, οι τελικές διατάξεις θα ψηφιστούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης έως τις 15 Μάϊου  και δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ


Όλα τα σχετικά θέματα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ΕΔΩ