Γι' αυτό δεν δημοσιεύουν οι τράπεζες τους ισολογισμούς

Γι' αυτό δεν δημοσιεύουν οι τράπεζες τους ισολογισμούς
Ενημερώθηκε: 15/03/17 - 16:10

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες τις τράπεζες, οι οποίες καθυστερούν να γνωστοποιήσουν τους ισολογισμούς τους.

Η καθυστέρηση στη ψήφιση του νόμου για τη διευθέτηση του αναβαλλόμενου φόρου έχει μεταφέρει την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων των τραπεζών, καθώς οι ορκωτοί λογιστές δεν βάζουν μέχρι στιγμής την υπογραφή τους.

Οι ορκωτοί ελεγκτές έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα υπογράψουν «καθαρά» πιστοποιητικά αν δεν διευθετηθεί το ζήτημα καθώς και του λογιστικού χειρισμού των ζημιών που θα προκύψουν από διαγραφές «κόκκινων» δανείων.

Σημειώνεται ότι τα σχέδια για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν καταθέσει οι τράπεζες στον SSM βασίζονται στην παραδοχή ότι θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα του λογιστικού χειρισμού των ζημιών από τα «κόκκινα» δάνεια.

Αν δεν θεσπιστεί ο αναβαλλόμενος φόρος, τότε οι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων για την τριετία 2017-2019 δεν θα μπορέσουν να εκπληρωθούν και οι τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσουν σε διαγραφές ή πωλήσεις σε τρίτους «κόκκινων» δανείων, καθώς οι ζημίες που θα προκύψουν θα πλήξουν τα κεφάλαια, δημιουργώντας νέες κεφαλαιακές ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτοξεύεται το κόστος διοδίων για τους οδηγούς

Επένδυση 5,2 εκατ. ευρώ για το ελληνικό κρασί

Πορεία κέρδους 41 δισ. ευρώ για την κρουαζιέρα