Μεγάλη διεθνής "βουτιά" στην τιμή του πετρελαίου

Μεγάλη πτώση σημείωσε το πετρέλαιο-Οι επιπτώσεις από το ζήτημα της Βενεζουέλας
Ενημερώθηκε: 07/02/19 - 23:16

Μεγάλη πτώση σημείωσε την Πέμπτη το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις μετά τη νέα αύξηση αποθεμάτων που σημειώθηκε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, αλλά και από το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent υποχώρησε -1,56% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,71 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 είχε πτώση της τάξεως του -2,44% στα 52,69 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, στα 447,21 εκατ. βαρέλια συνολικά, με την άνοδο ωστόσο να αποδεικνύεται μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 2,2 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, η παραγωγή των ΗΠΑ παρέμεινε στα επίπεδα ρεκόρ στα οποία σκαρφάλωσε κατά την ολοκλήρωση του προηγούμενου έτους, και συγκεκριμένα στα 11,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αντισταθμίζοντας τις περικοπές που πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδας ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία.

Όσον αφορά το ζήτημα της Βενεζουέλας,σύμφωνα με το newmoney.gr,  οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα «παγώσουν» τις εξαγωγές της χώρας προς την Ουάσιγκτον.

«Περίπου το ένα τρίτο από τις εξαγωγές της Βενεζουέλας κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ», σχολιάζει η τράπεζα ANZ, προσθέτοντας ότι «ως εκ τούτου, περιμένουμε ότι οι εξαγωγές θα υποχωρήσουν κατά 300 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 700 χιλ. βαρέλια περίπου».