«Μπιλιετάκι» από την Εφορία σε 62.000 «ξεχασιάρηδες» που δεν υπέβαλαν το 2015 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος

 
«Μπιλιετάκι» σε 62.000 «ξεχασιάρηδες» που δεν υπέβαλαν το 2015 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος

Ενημερώθηκε: 24/10/20 - 22:53

«Μπιλιετάκι» από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να λάβουν τις επόμενες ημέρες περίπου 62.000 φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν το 2015 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2014.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα καλούν τους «ξεχασιάρηδες» να καταβάλουν εφάπαξ, εντός 30 ημερών υπέρογκα ποσά φόρων προσαυξημένα με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Τα ποσά των φόρων θα έχουν υπολογιστεί κατ’ εκτίμηση από τις αρμόδιες ΔΟΥ.

Οι παραλήπτες των ειδοποιητηρίων θα έχουν την εναλλακτική επιλογή να υποβάλουν οι ίδιοι εκπρόθεσμες δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2014 μαζί με τα αναγκαία δικαιολογητικά, ώστε να γλιτώσουν τα «χαράτσια» του εκτιμώμενου φόρου και να πληρώσουν ποσά φόρων σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δηλώσουν οι ίδιοι για τα εισοδήματα του έτους 2014. Όμως στις περιπτώσεις αυτές θα πληρώσουν επιπλέον και πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων, από 100-500 ευρώ, και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής φόρων.

Η ΑΑΔΕ προχωρά άμεσα στην ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 33 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, το οποίο της δίδει τη δυνατότητα στις περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις για διάφορα φορολογικά αντικείμενα να προσδιορίζει η ίδια μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της, τη φορολογητέα ύλη και τον αναλογούντα φόρο με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, εκδίδοντας και αποστέλλοντας σε κάθε μη συμμορφωθέντα φορολογούμενο εκκαθαριστικό σημείωμα - ειδοποιητήριο για την καταβολή του εκτιμώμενου φόρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: Το ρεπορτάζ είναι του Γιώργου Παλαιτσάκη από την εφημερίδα «Ναυτεμπορική»