Παπαδημητρίου: Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα σε περίπτωση κρίσης άλλου κράτους στην ΕΕ

 
Δ.Παπαδημητρίου:Ανησυχούμε για πολιτική κρίση σε Ιταλία και Γερμανία

Ενημερώθηκε: 05/12/17 - 19:38

Σε συνέντευξή του στο CNBC» ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018, όμως λαμβάνει προληπτικά μέτρα σε περίπτωση επιδείνωσης σε Ιταλία ή Γερμανία.

Ενδεικτικά ο κος Παπαδημητρίου που μίλησε και στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την αύξηση των αμερικάνικων επενδύσεων στην Ελλάδα, τόνισε: "Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί στην Ιταλία, δεν ξέρουμε ακόμη τι θα συμβεί στη Γερμανία, έτσι υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα εδώ.Προβλέπω μια πολύ καθαρή έξοδο της Ελλάδας, αλλά αυτό που λέω είναι ότι λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα, έτσι ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι, όχι απαραίτητα για την Ελλάδα, αλλά ξέρετε ότι βρισκόμαστε σε μια ασταθή Ευρωπαϊκή Ένωση", ανέφερε.

Όπως σχολιάζει και το «CNBC», η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018, αλλά λαμβάνει προληπτικά μέτρα σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, ικανή να προκαλέσει νευρικότητα μεταξύ των Ευρωπαίων επενδυτών.

Γιάννης Δραγασάκης: Οδεύουμε στο μεταμνημονιακό καθεστώς

«Ο καθένας πρέπει να είναι προετοιμασμένος όχι μόνο για το τι συμβαίνει στο σπίτι του, αλλά και για το τι συμβαίνει στο σπίτι του γείτονά του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οιεκλογές της Ιταλίας, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την άνοιξη, έχουν επισημανθεί από πολλούς παράγοντες της αγοράς ως o κύριος κίνδυνος για το 2018, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το συνεχιζόμενο πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία και το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον της ΕΕ.

Bloomberg: Πρώτη στην νότια Ευρώπη για τους επενδυτές η Ελλάδα

επενδυτών

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται πρώτη μεταξύ των προτιμώμενων χωρών της νότιας Ευρώπης για το 84% τωνσε επισφαλές χρέος, όπως καταδεικνύεται σε έρευνα της δικηγορικής εταιρείας Ashurst, ενώ η Ιταλία είναι δεύτερη με ποσοστό 53%.