Ρουμανία: Η Enel φεύγει , η ΔΕΗ έρχεται

 
ΔΕΗ

Ενημερώθηκε: 23/11/22 - 20:43

Ρουμανικά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ελληνική ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού) θέλει να αγοράσει τα ρουμανικά περιουσιακά στοιχεία της Enel. Επικεφαλής της ΔΕΗ είναι ο Γεώργιος Στάσης, ο οποίος διετέλεσε country manager της Enel Ρουμανίας μεταξύ 2016 και 2019.

Η Enel διαθέτει δίκτυα διανομής σε τρεις κύριες περιοχές της Ρουμανίας, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης της πρωτεύουσας Βουκουρεστίου. Διαθέτει δύο από τους κύριους προμηθευτές ενέργειας στη χώρα και είναι επίσης ένας από τους κύριους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με 534 MW εγκατεστημένα σε 12 έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Στη Ρουμανία, η Enel απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους και έχει περίπου τρία εκατομμύρια πελάτες.

Η Enel θέλει να κλείσει το 2023 με καθαρό χρέος 51-52 δισ. ευρώ, από 69 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου. Εκτός από τις δραστηριότητες στη Ρουμανία, ο όμιλος σχεδιάζει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία στην Αργεντινή και το Περού και, ενδεχομένως, τις δραστηριότητες φυσικού αερίου στην Ισπανία.

Οι επιχειρήσεις σε ορισμένες περιοχές, όπως η Αυστραλία και η Ελλάδα, αναμένεται να προστεθούν στην περίμετρο Stewardship, ανέφερε η Enel στο στρατηγικό της σχέδιο 2023-2025, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Στο τέλος του 2023, η Enel σχεδιάζει να έχει μια εξορθολογισμένη επιχείρηση, επικεντρωμένη σε έξι βασικές αγορές: Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Χιλή και Κολομβία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ